Свързани новини

02.11.2018 16:43

САЩ направи изключение от санкциите срещу Иран за 8 страни

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Правителството на САЩ се е съгласило да направи изключение за осем страни, включително близките им съюзници Южна Корея и Япония, както и Индия, да могат да купуват петрол от Иран, след като бъдат възобновени санкциите срещу Техеран следващата седмица, предава Reuters, като се позовава на информация от неназован източник от американската администрация.


Според информацията на Bloomberg, близките американски съюзници Южна Корея и Япония са получили изключение заедно с Индия, която е силно зависима от доставките на ирански петрол. Списъкът на всички държави се очаква да бъде публикуван в понеделник, предаде Фокус.


Представител на Китай е заявил пред Ройтерс, че разговорите със САЩ продължават и се очаква те да имат резултат през следващите няколко дни.


„Мислим, че Тръмп ще се съгласи Китай да внася определено количество петрол от Иран, подобно на отношението, което получават Индия и Южна Корея“, смята Клейтън Алън от Height Securities.


Британската агенция отбелязва, че от Сеул са отказали да коментират, а в Токио не са били достъпни за коментар по темата.


Друга страна, която настойчиво иска изключение от ограничителните мерки е Турция, която внася значително количество нефт през тръбопровод от Иран. ОТ енергийното министерство на страната заявиха в петък, че са чули слухове за изключения, но добавиха, че не са получили никакво писмено известие, че ще могат да купуват суровини от Техеран и след като САЩ възобновят санкциите си на 5 ноември.


Според анализаторите, изключенията от санкциите на САЩ върху иранския петрол ще са само временни.Вашингтон може да използва изключения, за да приложи поетапно санкциите, но те няма да са постоянни.


Голдмън Сакс обяви, че очаква износа на ирански нефт да падне до 1.15 милиона барела дневно до края на годината, от 2.5 млн. барела в средата на 2018.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Доста емоционален е този ден за вас

Доста емоционален е този ден за вас или доста нервен,