Свързани новини

03.02.2021 16:22

Със Закона за КЗК Борисов въвежда „бизнес полиция“: Мая

Видян 2621 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Борисов да оттегли поредния скандален законопроект, този път за КЗК, внесен дни преди изтичането на мандата му, който е геноцид срещу българския бизнес. Ще си направи ли КЗК „бизнес полиция“, за да притиска бизнеса - този отговор търсим от премиера Борисов, който е внесъл законопроекта.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в свое становище до медиите относно промени в Закона за защита на конкуренцията, внесени от Министерския съвет.


Законопроектът се разглежда днес на първо четене в правната комисия на парламента. За обществено обсъждане в Портала за обществени консултации на Министерски съвет е публикуван на 21 декември 2020 г. за срок от 30 дни.


По същество цялата философия на промените да превърне КЗК в разследващ орган представлява нарушение на конкурентното право и създава опасност от вменяване на КЗК на репресивни функции, каквито по закон няма, посочва Манолова.


Припомняме, че в Народното събрание законопроектът е внесен на 29 януари от Министерския съвет и би следвало да транспонира Директива (ЕС) 2019/633 за нелоялните търговски практики и Директива (ЕС) 2019/1 за правомощията на органите по конкуренция на държавите членки. Транспонира и два регламента - Регламент (ЕО) № 1/2003 за правилата на конкуренция и Регламент (ЕО) № 139/2004 за Контрол върху концентрациите между предприятия.


Призоваваме премиерът да спре да използва независими органи като ЦИК и КЗК за репресии, спрямо бизнеса, политически права, опозиция, и за въвеждане на пълзяща диктатура, допълва Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв