Свързани новини

18.11.2008 10:20

Сърбия и МВФ се договориха за стенд-бай

Видян 1309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Сръбските власти и Международният валутен фонд се споразумяха за отпускането на кредитна линия от 518 млн. долара. Парите представляват помощ за Белград за преодоляване на световната финансова криза, съобщи генералният директор на фонда Доминик Строс-Кан, цитиран от БГНЕС. "Сръбските власти нямат намерение да теглят от тази сума освен в случай, че възникне нужда от това", обясни Строс-Кан в комюнике. Той уточни, че отпускането на кредита трябва да бъде одобрено от административния съвет на МВФ. Тази кредитна линия има за цел да подкрепи политиката /на сръбското правителство/ целяща икономическа и финансова стабилност", подчерта той. Заемът ще бъде под формата на "stand-by споразумение" за 15 месеца. Тази процедура позволява на държавата членка да тегли от сметка на Фонда, при нужда, за да посрещне временни трусове в своите финанси. В петък сръбският министър на финансите Диана Драгутинович обясни, че сключеното с МВФ споразумение ще даде "възможност да се тегли от фонда, само ако имаме нужда. Ние ще направим всичко възможно да не прибягваме до това", обясни тя. В този смисъл договорът е различен от тези, които бяха отпуснати наскоро на Украйна и Унгария, поясни тя. Според представителя на МВФ в Сърбия Албърт Джегър страната е сред най-уязвимите страни в региона, като посочи, че нейният дефицит е много висок и тя има "малък експортен капацитет". Властите в Сърбия залагат за 2009г. растеж от 3% при инфлация 8%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.