"Санкциите не помагат на Украйна, но те са вредни за европейската икономика и ако продължават така, ще я убият. . . Това, което виждаме в момента, е непоносимо", заяви унгарският лидер.

Свързани новини

16.07.2022 07:00

Санкциите срещу Русия са погрешно изчислени: Орбан

Видян 1884 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Санкциите на ЕС срещу Русия са "погрешно изчислени" и могат да унищожат европейската икономика, ако Брюксел не промени позицията си, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан в радиоинтервю в петък.

"Моментът на истината трябва да настъпи в Брюксел, когато лидерите признаят, че са направили грешна преценка, че политиката на санкции се основава на погрешни предположения и трябва да бъде променена", заяви Орбан, който открито критикува политиката на ЕС спрямо Русия.

Той заяви, че макар Украйна да се нуждае от помощ, европейските лидери трябва да променят стратегията си по отношение на Русия. Той добави, че санкциите не са успели да дестабилизират руската икономика и не са принудили Москва да спре военната операция. Той каза още, че вместо това те са нанесли големи щети на икономическата стабилност на самата Европа.


"Санкциите не помагат на Украйна, но те са вредни за европейската икономика и ако продължават така, ще я убият. . . Това, което виждаме в момента, е непоносимо", заяви унгарският лидер.


Орбан предупреди за предстояща рецесия в Европа в резултат на антируската ѝ политика още през май, когато заяви, че сегашната енергийна криза, заедно с повишаването на лихвените проценти в САЩ, "съвместно са довели до ерата на високата инфлация", която "ще доведе до ерата на рецесията" Два месеца по-късно обаче той изглежда има още по-големи съмнения относно бъдещето на европейската икономика.

"Първоначално мислех, че само сме се простреляли в крака антируските санкции], но сега е ясно, че европейската икономика се е простреляла в белите дробове и се задъхва", предупреди Орбан.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.07.2022 07:28

    ЕС сама се УНИЩОЖАВА С неразумните 'санкции"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Доста работа ви чака днес


Доста работа ви чака днес. Със сигурност няма да