Брикетна фабрика може ли да работи самостоятелно и без захранване с електрическа енергия от собствения си източник или ще се окаже, че едното без другото не става?

Свързани новини

30.07.2022 10:07

Сандов даде заден с Брикел

Видян 3249 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като на последното заседание на Министерски съвет Борислав Сандов побърза да затвори Брикел, за да си осигури материал за предизборната кампания, на следващия ден вече започна да разбира, че това е проблем за енергийната система и реши да дава заден. Г-н Сандов започна да обяснява, че можело брикетна фабрика да работи, за да осигурява парно и топла вода на Гълъбово.

Предстои да научи, че името брикетна фабрика произлиза от брикет или въглища.

Как така ще работи с въглища,

пък ги спират заради въглищния прах ?

Нали проблемът беше, че има много въглищен прах?

Тук възникват и други въпроси, на които няма как да отговорим без конкретна експертиза, но си заслужава да потърсим отговорите

Брикетна фабрика може ли да работи самостоятелно и без захранване с електрическа енергия от собствения си източник или ще се окаже, че едното без другото не става?

Еко министрите в цяла Европа слънчасали ли са да дават разрешение за откриване на вече закрити въглищни централи или са помислили с разум за състоянието на националните си енергийни системи?

Ведомствената бензинова колонка, ако я закрие, ще им дадат ли разрешение да работят, защото тя беше цяла седмица тиражирана като пример за стряскащи нарушения?

Вчера темата с хипотетичното затваряне на Брикел, преди Сандов да вземе решение в 12 без 5 беше тема на няколко общински съвета в различни градове, където топлофикациите ползват обогатено гориво от доставчик Брикел.

В Перник се опасяват, че находището в региона е на изчерпване и нискокалоричния пласт няма да свърши никаква работа без въглищата, доставени от Брикел. Опасения за отоплителния сезон имаше и в Сливен.

Решението за затваряне на Брикел уж беше взето на Министерски съвет, пък се оказа, че май е взето от Сандов и само прочетено там, защото Министерски съвет нито има как да вземе подобно решение, нито го е взел в разрез с пълномощията си.

Работата с Брикел мирише, но не на въглища, а на  задълбочаваща се криза, за каквато заговори и президентът Румен Радев.


 


Кирил Пламенов


 


 


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Валя 01.08.2022 15:30

    Сандов да си бега вкъщи, вече не е министър. Отърва ни от себе си.

  • 002 Anonimen 01.08.2022 10:37

    Хубаво е да си осъзнаваш гафовете, Бориславчо :)

  • 001 Anonimen 30.07.2022 18:53

    Кирил Пламенов и 19мин лъжат като индобългари (т. Филипов). Спира се производстото на електроенергия и пушилката през всички отвори, а не през комина. Произеодството на брикети не се спира. Не се чудя Ангелов с кого се е вързал - с президента, но ще загубят и двамата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби