Свързани новини

03.06.2019 10:52

Само един виновен от МВР за инцидента с деца в Силистра

Видян 1247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра Юлиян Караславов е единственият виновен за инцидента, по време на демонстрация на униформени, при който пострадаха три деца. Той е отстранен временно от длъжност със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, докато не приключи дисциплинарното производство срещу него, съобщиха от пресцентъра на МВР.


То е образувано, след като при провеждане на демонстрация на състезанието Ваканция, здравей!в Силистра три 6-годишни деца пострадаха при взривяване на светлинно-звукова граната.


В петък около 11 часа на стадион Доростол в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник по случай 1 юни - Деня на детето.


На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен, уж с оглед безопасността на присъстващите.


Със заповед на министъра пък се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани.


Едно от пострадалите деца - 6-годишно момиченце, е прието в Университетската болница Медика в Русе. То е с 8 % изгаряния, но в стабилно състояние.


Осколка от взривената граната ранява още две момченца от детска градина. Те са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени.


Д-р Тютюнджиев обясни, че изгарянията на момиченцето са от втора степен и са обработени. Засегнати са десният крак, дясната ръка, дясната половина на гръдния кош и шията.


"Надяваме се, че ще се възстанови напълно, но е още рано да се каже. Около половин час е продължила операцията. Предстои продължително лечение. Надяваме се да не се стига до пластика, а да овладеем положението само с превръзки. Това ще стане ясно след три-четири дни", каза д-р Тютюнджиев.


Майката на детето - Радостина Радева, обясни, че е много стресирана от случилото се. Тя каза, че учителката на дъщеря й се е намесила много бързо и я е спасила, след като якето й пламнало.


Не е ясно чия е била инициативата по случай Деня на детето хлапета да бъдат водени на  полицейски демонстрации.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат