В рамките на програмата се планира да бъдат обновени над 690 хил. кв метра тротоари, като се започне с тези в най-използваните маршрути - около детски градини, училища, болници, пазари и спирки на градския транспорт

Свързани новини

09.06.2022 13:07

Само Борис Бонев гласува "против" ремонта на тротоарите

Видян 1535 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна




С 46 гласа "за", 1 "против" и 4 "въздържали се", столичните общински съветници днес одобриха предложението за сключване на дългосрочен заем с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) на стойност до 50 млн. евро. Кредитът е за финансиране на специалната общинска програма за обновяване и реконструкция на 690 000 кв. метра тротоари в София.


 



Общата стойност на програмата е 60 млн. евро, като 10 млн. евро ще е собственото съфинансиране на СО, а не по-малко от 30% от средствата ще се разпределят към районните кметове, за да могат те да ги управляват. Срокът за изпълнение на програмата е до 4 години.


 


В рамките на програмата се планира да бъдат обновени над 690 хил. кв метра тротоари, като се започне с тези в най-използваните маршрути - около детски градини, училища, болници, пазари и спирки на градския транспорт.


 


Предвижда се подмяна на съществуваща неизправна настилка, понижаване на тротоари, така че да са достъпни за майки с колички и хора със затруднено придвижване, тактилни ивици за хора с увредено зрение, нови бордюри, където е необходимо, парапети и антипаркинг колчета, ремонт на изкуствени неравности, които не отговарят на нормите, и засаждане на нови дървета, където това е възможно.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог