Свързани новини

17.02.2021 13:56

Само 37% от свинското, което потребяваме, е българско

Видян 864 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българските фермери успяват да произведат едва 37 % от свинското месо, което населението потребява, а в същото време цените на свинското у нас са сред най-високите в Европейския съюз, сочи нов анализ на фондация "Интелиагро", предаде БНР.


Бизнесът и държавните институции се оказаха неподготвени за разпространението на африканската чума по свинете, която унищожи 25% от популацията на свине в България само за една година, констатира анализът.


Въпреки това и въпреки covid-пандемията, която свива разходите на хората, вътрешният пазар остава силен и свинското месо остава любимо като заема 43 на сто от месната диета на населението. Поради факта, че не може да произведе достатъчно, България внася 120 000 тона свинско месо годишно на стойност 269 000 000 евро. Внасяме основно от Испания, Германия и Франция. Според авторите на анализа, постигането на продоволствена независимост на страната по отношение на свинското месо теоретично би изисквало осигуряването на 1 милиард лева за инвестиции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.02.2021 15:47

    След като управляващите непрекъснато избиват животните от всички видове и този % е съмнителен. Грижат се за печалбите на своите приближени фирми и им осигуряват внос за всичко, респективно огромни печалби и делкане

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за