Премиерът на Шотландия г-жа Никола Стърджан заяви, че изборът на Трас е "катастрофа за Великобритания". Това със сигурност ще катализира процесите за отцепване на Шотландия от Англия и за повторен референдум още догодина за постигането на тази цел.

Свързани новини

06.09.2022 17:09

Само 22% харесват Лиз за UK премиер:YouGov

Видян 3259 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само 22% от избирателите във Великобритания подкрепят официано назначената днес за премиер Лиз Трас, като онези, които са "много доволни" от избора са нещастните 4%, сочи социологическото проучване на YouGov. Най-висок е процентът на "много недоволните" - 33%, а общият дял на онези, които нямат доверие на блондинката, най-известна с откровената си и стресираща неграмотност е 74% при 4 на сто без мнение.


До момента странно как завършилата политически науки в Оксфорд консерваторка, която е бивша либерал-демократка,  шашкаше света в ролята си на външен министър не само с откровено незнание на прости факти - например бърка Черно и Балтийско море, но и с потвърдената от нея и след избора й теза, че била готова "по всяко време" да натисне червеното копче за старт на ядрена война. Макар и много малко, Великобритания има такива бойни заряди и "куфарчето" за управлението им вече е в ръцете на Лиз.


Премиерът на Шотландия г-жа Никола Стърджан заяви, че изборът на Трас е "катастрофа за Великобритания". Това със сигурност ще катализира процесите за отцепване на Шотландия от Англия и за повторен референдум още догодина за постигането на тази цел.


Според проучванията се очакват скорошни предсрочни избори във Великобритания, които консерваторите вече със сигурност ще загубят според данние от сондажите на общественото мнение. Особено на фона на невижданата от половин век инфлация на Острова. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни