Свързани новини

12.11.2020 15:20

Само 20% от викащите Бърза помощ имат проблем, напълнихме болниците с хора, които могат да се лекуват у дома – 10 от 4000 имат тежки симптоми: доц. д-р Св.Велизарова

Видян 3713 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Началничката на детската клиника в белодробната болница Св.София и международно признат специалист в областта на респираторните заболявания доц. д-р Светлана Велизарова категорично се противопостави на всяването на страх от коронавируса в медиите у нас и даде няколко прости съвета за превенция от заразяване с достъпни и леки медикаменти за предаването на Люба Кулезич Честно казано по Евроком:
„PCR-ът нищо не показва. От тези 4000 положителни писиара на ден, не повече от 100 души ще имат клинична изява (б.р. някакви симптоми). И не повече от 10 ще бъдат с тежка форма, а не повече от 2-ма ще отидат в интензивно отделение (0,5%). Ще дойде пик и след това тази крива бавно ще започне да пада надолу –  ще трябват поне още два-три месеца. Така или иначе ковид-инфекцията много прилича по протичане и начин на изява на грипа. Ковид не прави нищо по-различно от другите инфекциозни заболявания. Не може политиката да излезе от тази тема, защото става дума за пари. Нямам обяснение защо е така, нямам обяснение защо е тази световна истерия.
През 2009 година върлуваше свинският грип, беше нов вирус. Имаше ли някакви затваряния, отваряния… хората са докарани до там, че те в себе си нямат доверие. Ако те карантинират вкъщи и ти си сам, ти няма на кой да се обадиш, ще звъниш на 112, защото те е страх. Внушено е, че ковид е чума, ковид е смърт. Най-неприятното е това, че ние в този период на ковид изпускаме много други заболявания. Хората са толкова уплашени, че не смеят да доведат децата си на преглед. Децата минават през това заболяване, повечето пъти неразбирайки. Децата продължават да се събират. Но нека да ги помоля, да отварят прозорците и да не са много близо.
Пирогов трябваше да я пазим като очите си. А сега там ще разкрият още 200 легла. Ние започнахме отзад напред. А трябваше да започнем с доболничната помощ. Трябваше да има разпределение, там трябваше да се отсяват болните, да се вика лекар при нужда и да се оборудва една ковид болница с 800 до 1000 легла. В тях като пристигне болният, ако е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне