Свързани новини

17.12.2018 16:32

Само 12% одобряват еднополовите бракове

Видян 958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изненадваща толерантност към различните раси и етноси и очаквана съпротива срещу еднополовите бракове показват данни от проучване на Галъп интернешънъл.


Едва 12% от запитаните одобряват възможността мъж с мъж или жена с жена да влиза в брачни отношения. Срещу подобна възможност се обявяват 78% от запитаните.


Категорична е подкрепата на съждението, че мъжът трябва да бъде този, който носи главната отговорност за доходите в семейството – като отговорите идват по равно и от мъже, и от жени. Почти 30% са на мнение, че родителите трябва да могат да удрят шамари на децата си.


На фона на тези консервативни позиции, обаче, е висока подкрепата за браковете между хора от различни етноси (69%) или различни раси (64%). Любопитното е, че по-ранни данни на Евробарометър показваха, че у нас сме сред най-слабо склонните в ЕС да приемем връзка на някое от децата ни с чернокож/а или с мъж или жена, изповядваща исляма.


Близо три четвърти от анкетираните смятат за приемливо съжителството без брак, включително когато в резултат се раждат деца.


Едва 15% смятат, че хората не трябва да имат правото на развод, а още по-малко – 11% смятат, че абортите трябва да се забранят. Въпреки това, не трябва да се забравя, че тези неголеми проценти всъщност отговарят на около половин милион души, които открито споделят ултраконсервативни виждания за обществото и семейството.


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей