От държавното обвинение са категорични, че предвид добрата координация между тримата, това далеч не е първият превоз, който са организирали. И тримата са се познавали от центъра за бежанци в Харманли

Свързани новини

28.08.2022 19:37

Съдът в Бургас остави в ареста тримата сирийци, задържани след катастрофата

Видян 3020 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районният съд в Бургас остави в ареста тримата сирийци, задържани след катастрофата в четвъртък, при която загинаха двама полицаи. Те са обвинени в трафик на мигранти, а сред тях е и Омар Адннан, който вчера съдът задържа по обвинение за причиняване на тежкия пътен инцидент, предаде БНР.

Тримата - Омар Адннан, Абдулах Абдулахед и Ахмад Муфид, влязоха в съдебната зала заради това, че са подпомогнали на 48-те мигранти нелегално да преминат през страната ни. По време на заседанието от държавното обвинение разкриха нови факти около превоза в злощастната вечер.

Така стана ясна ролята на всеки един от обвиняемите: Омар е бил водач на автобуса, Ахмад е настанявал в него мигрантите, които е трябвало да стоят снишени между седалките, за да не бъдат забелязани. Ролята на най-големия по възраст - Абдулах, е била да осигури превозното средство. Именно него прокурор Христов определи като "мозъка на операцията".

"Самото действие и бездействие на всяко едно от лицата сочи поотделно тяхната деятелност от обективна страна. Ахмад например по никакъв начин не се е противопоставил на поведението на Омар по време на преследването, а единствено е целял да бъде осуетено извършването на полицейска проверка", поясни прокурор Мария Маркова.

От държавното обвинение са категорични, че предвид добрата координация между тримата, това далеч не е първият превоз, който са организирали. И тримата са се познавали от центъра за бежанци в Харманли. Заради това, както и заради факта, че за престъплението законодателят предвижда до 6 години лишаване от свобода и до 20 000 лева глоба, прокуратурата поиска най-тежката мярка и за тримата - "задържане под стража".

"Опасността да се укрият или да извършат с престъпление е висока", заявиха от държавното обвинение. Адвокатът на Омар не се възпротиви на искането за най-тежката мярка, а защитниците на другите двама обвиняеми пожелаха по-леки.

И тримата сирийци посочиха, че съжаляват, извиниха се на българския народ и заявиха, че не са искали да се стигне до тези последствия.


 


 


 




Районният съд обаче прецени да ги остави в ареста.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион