Свързани новини

19.10.2020 15:26

Съдът остави ТЕЦ Бобов Дол да гори отпадъци

Видян 2362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Разрешението на ТЕЦ Бобов дол да гори отпадъци остава в сила, след като Административният съд в Кюстендил отхвърли искането на Грийнпийс да отмени разрешителното, въпреки че ТЕЦ-ът на Ковачки вече е изгорил отпадъци 10 хил. пъти над позволеното.
С това решение се отваря широко вратата пред централата да продължи с изгарянето на отпадъци, коментира правозащитната организация.
Решението все пак не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Всичко това се случва с ясното съзнание, че ТЕЦ-ът на Ковачки гори отпадъци на италианската мафия, както доказаха разследващите на Ботуша. Само преди месец  и лично премиерът Конте обяви, че не се доверява на нашите разследващи и затова неговите ще следят темата и ще продължат разследването кой гори незаконно боклука на мафиите Камора и Ндрангета у нас. Любопитен е фактът, че бившият министър Нено Димов, който бе доказан като главен виновник от италианското разследване и много бързо махнат от премиера Борисов пък бе пуснат неотдавна под домашен арест, а делото срещу него зацикли.
Решението на съда идва дни след като Грийнпийс – България и екологично сдружение За Земята оповестиха кореспонденцията на Министерството на околната среда, с която се разрешава на ТЕЦ Бобов дол да изгаря с експериментална цел отпадъци в количества, които според природозащитниците са 10 000 пъти над допустимите в закона. От централата, свързвана с бизнесмена Христо Ковачки, обаче отговориха, че тази интерпретация е напълно погрешна и разрешенията са в синхрон със закона.
Заради активността на прокуратурата в последните месеци срещу незаконното изгаряне на отпадъци през лятото ТЕЦ Бобов дол ЕАД заяви в писмо до главния прокурор Иван Гешев, че ще прекрати използването на "нерегламентирани" отпадъци за гориво, но това така и не се случи.


 


Кореспонденция между МОСВ и ТЕЦ „Бобов дол“.


План за провеждане на изпитания с експериментална цел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне