Свързани новини

03.09.2021 09:24

Събраните от НАП приходи са нараснали с 2,1 млрд. лева

Видян 3642 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Към 31 август 2021 година в Националната агенция за приходите са постъпили 18,0 млрд. лв., което е 2,1 милиарда лв. повече спрямо същия период на миналата година, сочат данните на НАП.


Общо данъчните приходи възлизат на 10,1 млрд. лв. към 31 август, включително 2,8 млрд. лв. данък върху доходите на физическите лица, 1,8 млрд. лв. корпоративни данъци и 5,4 млрд. лв. ДДС, съобщават от НАП.


Общият размер на приходите от осигурителни вноски за периода е 7,5 млрд. лв., като от тях 4,5 млрд. лв. са за държавно обществено осигуряване, 1,9 млрд. лв. – за здравноосигурителни вноски и над 1 млрд. лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.


Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – близо 27%. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 15 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 10 на сто спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП.


„Отчитаме отлични резултати в условия на продължаваща пандемична обстановка. Благодаря на колегите в НАП за усилията и постигнатото. Извън подобрените макроикономически тенденции отчитаме и все по-добро доброволно деклариране и плащане от страна на бизнеса“, коментира по повод рекордния ръст в приходите изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 пестъпниците в затвора 03.09.2021 09:58

    И това е само за няколко месеца. Това показва колко много са крали Мутрата, Пеевски, Доган и обръчите им и защо българското население изчезва заради наложения му мизерен живот и фактически геноцид. Това дава отговор и къде са отишли умишлено несабраните 20 милиарда от ДДС и виновните трябва да отидат в затвора, а не да си харчат на воля и да се присмиват на крадените от тях

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец