Свързани новини

06.01.2022 16:51

Събитията в Казахстан са инспирирани отвън: МВнР на Русия

Видян 1107 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия разглежда събитията в Казахстан като външно-инспириран опит за насилствено подкопаване на сигурността и целостта на държавата, заяви руското външно министерство, цитирано от “Российская газета“.

„Руската федерация, след като потвърди придържането си към съюзническите си задължения в рамките на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ), подкрепи приемането на спешни мерки във връзка с бързото влошаване на вътрешнополитическата ситуация и нарастването на насилието в Казахстан“, заяви руското външно министерство. в изявление. „Ние разглеждаме последните събития в приятелската страна като опит, за подкопаване на сигурността и целостта на държавата със сила, инспириран отвън, чрез използването на обучени и организирани въоръжени формирования.

„Руската федерация ще продължи тесни консултации с казахстанската страна и другите съюзници в ОДКБ за анализиране и разработване, ако е необходимо, по-нататъшни ефективни стъпки, предимно за улесняване на провеждането на антитерористична операция от правоприлагащите органи на Казахстан, за да гарантират безопасността на всички цивилни граждани на тази страна, без изключение, както и на жизненоважни критични инфраструктурни съоръжения, тяхното деблокиране и връщане под контрола на казахстанските власти“, подчертаха от Министерството, предаде Фокус.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 07.01.2022 08:26

    Интелигентният човек мисли логично и съди обективно. Конфуций

  • 003 Anonimen 07.01.2022 08:24

    Рашките и Китай трябва да са луди да оставят Западът и НАТО да се курдисат в Казахстан с техните военни бази и био-лаборатории.

  • 002 Anonimen 07.01.2022 08:18

    01, ти си дебил. Западът иска да опапа Казахстан с петрола, урана, че и доста злато, и да ги превърне в маргинали, като бг-то. Ако не си забравил, летище Байконур е в Казахстан.

  • 001 ТАСС е упълномощена да съобщи 06.01.2022 17:02

    Най-сетне "Лидерът" на света Император Владимир ще направи нормален "имперски ход". "Анексията" на Казахстан ще е колосален стратегически ход!!! Това са 2,7 милиона кв. км с гигантски природни ресурси от петрол, газ, злато, уран и какво ли не. Сега трябва да почисти територията му от всички западни НПО-та. Кремъл без съмнение ще изрита целия прогнил запад и неговите икономически структури от Казахстан. Всъщност Путин ще отиде на преговорите за Украйна с много силен коз в ръкава - завръщането на Казахстан в радная гаван !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв