Свързани новини

09.09.2020 13:03

Събарянето на незаконните постройки в Росенец ще бъде за сметка на данъкоплатците

Видян 2794 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Община Бургас ще поиска средства от Министерския съвет (МС), за да премахне незаконните постройки от имота в парк "Росенец", обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, стана ясно от думите на областния управител Вълчо Чолаков пред бТВ.

Става въпрос за общо 5 постройки, за които прокуратурата установи множество нарушения и сезира местната власт, която започна процедура по принудителното им премахване, предаде Свободна Европа. Случаят придоби известност, след като съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и двама негови съпартийци не бяха допуснати до публичния плаж до имота, ползван от Доган, от гардове на Националната служба за охрана (НСО). Това стана една от основните причини за продължаващите вече над два месеца антиправителствени протести в България.

Областният управител на Бургас съобщи в сряда, че местната община вече е издала заповед за премахването на въпросните 5 незаконни постройки в лятната резиденция на Доган. По думите на Чолаков обаче процедурата най-вероятно ще приключи догодина, тъй като събарянето трябва да се извърши с държавни пари.

"Следва да назначим вещо лице, което да определи стойности за премахване на различните постройки. На база на тези стойности следва да се поискат финансови средства от МС. След това се обявява по реда на Закона за обществените поръчки процедура за премахване на всяка една от постройките. Чисто юридически като забава може да се получи във връзка с получаването на финансовите средства. Може да не са за тази календарна година, все пак сме на края, и да са в началото на следващата. Ако някой обжалва самата процедура за обществена поръчка, също може да се продължи като някакъв срок от време. Законът е категоричен, при установено незаконно строителство и влязъл в сила административен акт, то също следва да бъде премахнато", каза Чолаков пред бТВ.

Той обясни, че премахването на постройките ще бъде направено с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.09.2020 11:30

    Няма такъв селски хитрец като Доган! Дали някой може да изчисли колко милиарда струва този дръндарски циганин с обръчите си от фирми на България и българите през тези 30 г лавиране и мишкуване във властта?!

  • 001 Тихомир Томов 09.09.2020 18:59

    Както обикновено никой нищо не знае и т. н. След събарянето ползвателя е длъжен да плати сметката ....така процедират с обикновените Българи !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови