В последната година бяха възстановени и строителните книжа на къпалнята Мария Луиза, което стартира процеса по възстановяването й.
01/02

Свързани новини

03.10.2022 09:36

С връщане на 12 дка гора в Борисовата градина стартира възстановяването на къпалнята Мария Луиза, разчитват и Веселото село

Видян 1346 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


София си  върна 12 дка на Борисовата градина за обществено ползване. „Благодарение на общите ни усилия с главния архитект Здравков и Трайчо Трайков - кмет на район Средец“ приобщаваме 12 000 кв. м до къпалнята Мария Луиза  с гаранцията, че стават част от лесопарка, без възможност за никакво ново строителство.


Една от първите задачи, когато започнахме подготовката за изработване на подробен план на Борисовата градина, беше да изчистим всички въпроси по собствеността на имотите.
Направихме подробен правен анализ на цялата територия и след това кметовете на районите, на чиято територия попадат, имаха задачата да ги актуват като общински.



Така стана ясно, че тези 12 дка не са били обект на апорта, направен за къпалнята Мария Луиза и дружеството-собственик върна оградата по имотните си граници.
В последната година бяха възстановени и строителните книжа на къпалнята Мария Луиза, което стартира процеса по възстановяването й.


По мое искане в последните години издадохме актове за публична общинска собственост на още три имота, които в миналото са били дадени за управление на общински търговски дружества.
През октомври ще разчистим и терена на Веселото село от незаконните постройки, и той също ще бъде върнат на Борисовата градина”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а