Свързани новини

20.08.2020 14:25

С 4 снимки Цацаров обясни защо няма да се срещне с лидера на БОЕЦ

Видян 2585 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Днес сутринта група граждани, водени от Георги Георгиев, лидер на ГД „БОЕЦ“, блокираха за около час служебния вход на сградата на КПКОНПИ на пл. „Св. Неделя“ в столицата. По този повод, като и по повод отправените искания за влизане в тази сграда на протестиращите и за подаване на оставки, с твърдения, че десетки техни сигнали за корупция са останали „без отговор“, от комисията изразяват следната позиция:


Блокадата на сградата е извършена в нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите, по начина, по който такива действия бяха предприети досега по отношение на Министерство на правосъдието и на Централната избирателна комисия. Ръководството на КПКОНПИ уважава правото на мирен протест на всеки български гражданин, включително и когато той е насочен срещу дейността на самата комисия, но не може да приеме ултимативни искания за допускане на протестиращи в сградата като условие те да допуснат служителите до работните им места.


Протестните действия повлияха на нормалната работа и на друга институция с достъп през блокирания вход – Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, което също се помещава на пл. „Св. Неделя“ № 6. Извършената незабавна проверка в дирекция „Противодействие на корупцията“ показва, че от началото на годината там са постъпили два сигнала за корупция за лица, заемащи висши публични длъжности, подадени от ГД „БОЕЦ“. По единия се осъществяват съответни оперативни действия, а по другия проверката е прекратена, тъй като от посочения подател /ГД „БОЕЦ“/ категорично са отрекли авторството на сигнала. Прием на г-н Георги Георгиев от председателя на КПКОНПИ е отказан не само поради правилата за достъп до сградата и осъществената незаконна блокада на входа й. Основната причина, поради която какъвто и диалог с този гражданин е недопустим, е видна от публикуваните фотографии, които са публично достъпни в интернет пространството.


 


 ВИЖ СНИМКИ ТУК!


 


Едната от припомнените от комисията снимки е на лидера на БОЕЦ Георги Георгиев с премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов. Тя е правена през 2014 г., когато Георгиев е лидер на ГЕРБ във Видин. Негови съпартийци обаче го обвиняват, че липсват пари от партийната каса. Тогава Георгиев застава пред централата на ГЕРБ в София и настоява за среща с Борисов. Именно от този разговор е снимката, която Георгиев сам разпространява тогава с надпис "Винаги ще ви вярвам, Генерале!". Впоследствие обаче Георгиев е сменен като лидер на ГЕРБ във Видин, тогава започва и кариерата му на "опозиционер", като основава движение БОЕЦ и повежда яростна борба срещу Борисов.


Втората припомнена от комисията на Сотир Цацаров фотография пък е на Георги Георгиев и банкера-беглец Цветан Василев, предаде 24 часа. Правена е в сръбската столица Белград, където Василев се укрива от години, след като му бяха повдигнати обвинения в България за фалита на КТБ. Самият Георгиев обяснява, че е искал да разговаря с Василев, за да може БОЕЦ да си състави мнение по фалита на банката. Преди дни Георгиев в интервю за фейсбук активиста Иво Дошев дори каза, че би разговарял и с Васил Божков по същия начин.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби