Свързани новини

07.01.2021 11:23

С 16 млн. лв. по-малко са приходите в бюджета за 2020 г.: Фандъкова

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 16 милиона лева по-малко са приходите в бюджета за 2020 г. в сравнение с 2019-а. Това се дължи основно на неданъчните приходи – таксите за детските градини, таксите за тротоарно право и още редица други такси. Това каза в „Тази сутрин“ столичният кмет Йорданка Фандъкова.


„Този резултат бе очакван, но беше важен, за да предвидим приходите за тази година. Всичко зависи от това как ще се развие пандемията“, каза тя.


"Времето, в което се учи онлайн за всички ученици, няма как да бъде компенсирано. Изключително важно е децата да бъдат в класните стаи, но не за сметка на здравето", на мнение е кметът на София.


По думите й трябва да минат няколко седмици, за да се видят данните за заразата, след като малките ученици се върнаха в училище. Едва тогава може да се коментира дали и по-големите ще се върнат в клас.


„Надявам се да няма чувствително повишаване на броя на заразените след отварянето на детските градини и училищата“, допълни Фандъкова.


„Важно е да не намаляваме вниманието си и да не се успокояваме. Затова и обърнах внимание да продължи контролът върху спазването на мерките и в същото време да се подготвим за ваксинирането“, допълни столичният кмет.


„В шест общински болници върви ваксинирането в момента. Подготвяме втората фаза – освен домовете за възрастни хора в нея влиза и педагогическият персонал. По мое настояване взехме решение да се включи е непедагогическият персонал – лелките в детските градини, медицинските сестри. До петък трябва да имаме списъците на желаещите“, поясни Фандъкова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец