Свързани новини

17.03.2009 10:52

РЗС: Жените са унижавани в района на Рибново и Сатовча

Видян 1377 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние от партия РЗС накарахме държавата да работи, каза юристът Емил Василев от партия Ред, законност и справедливост пред бТВ. Василев посочи случая с източването на ДДС под закрилата на някои висши служители на НАП и случаите на ислямски фундаментализъм в Западните Родопи, предаде агенция БГНЕС. Василев каза, че на срещата на представителите на ПП РЗС с ръководителя на ДАНС Петко Сертов е казал, че от партията помагат на Агенцията. Ние сме партис на действията. Ние имаме информация за проверка извършена от Сметната палата, Агенцията за държавна финансова инспекция и десетки случаи за нарушения с обществени поръчки от кмета на Гърмен Ахмед Башев, уточни Василев. Цяла седмица в централата на РЗС в столицата идваха българомохамедани от Рибново, от Сатовча и от областта на Чеч. Дойдоха българки, които казаха, че са мохамеданки. Жените казаха, че в района им вече не се изповядва техния ислям, а нещо друго. Когато дойдоха тези жени от Сатовча и казаха как са били унижавани, аз се просълзих, каза Василев. Тези млади момичета са образовани, те казаха че искат да бъдат европейки, а не да ги "шалваросват", сподели Емил Василев. На упрека на представители на ДПС, че ПП РЗС не е загрижена за нарушаване правата на българо-мохамеданите, Емил Василев каза, че напротив той се радва, че хора от тези райони са потърсили помощ от неговата партия.
БГНЕС припомня, че Агенцията за държавна финансова инспекция е направила проверка по сигнали на жители на община Гърмен през миналата година. При финансовата инспекция на общината са извършени и проверки във връзка с доклад на Сметната палата, постъпил в Агенцията, в който се съдържат констатации за нарушения на нормативната уредба в областта на обществените поръчки, в т.ч. и по отношение на обекти, посочени в жалбите на жители на общината. Резултатите от докладите на инспекцията са отразени в доклад както и заключенията към него. Те включват предмет на обществена поръчка "Водопровод група Рибново-подпроект Главно трасе", както и още няколко поръчки, свързани ремонти на пътища в общината, като е отбелязано, че в състава на комисиите за провеждането им не са отбелязани резервни членове на комисиите, с което се нарушават разпоредбите на закона за възлагане на малки обществени поръчки. В поредицата от нередности е отбелязано, че са сключени договори с изпълнители, които не са представили гаранции за изпълнение при процедурите за възлагане на обществените поръчки с предмет предимно на ремонт на пътища в общината, както и за доставка на твърдо гориво – въглища до звената в община Гърмен. Това нарушава разпоредби на чл. 42 т.3 от Закона за обществени поръчки Освен това Инспекцията е отбелязала като констатация, че не е спазен законоустановеният срок за изпращане на информация за сключените договори до Агенцията за обществени поръчки при процедурите за възлагане на обществени поръчки отново по различни ремонтни работи по пътищата в общината, както и за доставката на гориво. При провеждането на търговете предложенията на кандидатите не са подписани от членовете на тръжните комисии в нарушение на чл. 67 от Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на общинския съвет с. Гърмен. За установените сериозни нарушения не е реализирана административно-наказателна отговорност, се отбелязва в документа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни