Свързани новини

05.07.2009 11:26

РЗС: ДПС използва институциите за насилие и всяване на страх

Видян 1534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предизборният щаб на РЗС в Кърджали изразява остър протест срещу използването на местната и изпълнителна власт в услуга на определена политическа партия, съобщиха от пресцентъра на РЗС.


Предизборното мероприятие на РЗС в Джебел е тенденциозно саботирано с прякото участие на Бахри Юмер - кмет на общината от четири мандата и председател на областната структура на ДПС в Кърджали. Въпреки спазения ред и срок, разрешението за концерт на Румен Родопски и представяне листата на РЗС е дадено 15 минути преди събитието, а след това категорично е им отказано съдействие за осигуряване на електрическа връзка за озвучаването. Кметът Юнер, към който адв. Филип Саръев, водач на листата на РЗС се обърнал за съдействие, реагирал с крясъци, обиди и дори предизвикал към него физическа агресия. От РЗС все пак намерили начин да осигурят ток и започнали проявата, но през цялото време са били овиквани и псувани от агитка на ДПС, умишлено е пускана гръмка турска музика на метри от мероприятието, за да не се чува. Двамата полицаи, които са стояли наблизо, са останали напълно инертни срещу провокациите и нарушаването на обществения ред - обясняват от РЗС-Кърджали как се провежда „демократична предизборна кампания” в Джебел. Час преди разрешеното време обаче кабелът им е бил срязан и концертът отново е спрян. Въпреки страха, насаждан от местната власт, на концерта на Румен Родопски, организиран от „Ред, законност и справедливост” са се престрашили да дойдат хора и да благодарят, че за първи път в града им се прави мероприятие с българска, а не с турска музика и за първи път от много години могат да изиграят едно българско хоро.
Агресията и заплахите, с които са се сбъскали с Джебел са били толкова драстични, че сътрудниците от щаба и адв. Филип Саръев, брат на известния кърджалийски свещеник Боян Саръев, са се принудили да потърсят съдействие от местното районно управление за безопасното си прибиране в Кърджали.
ДПС е превърнало някои общини в държави в държавата , в които законите не важат – твърдят шокираните участници в кампанията за избори за национален парламент, се твърди в съобщението на пресцентъра на РЗС. Информацията е на БГНЕС.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Съдбата ви е във вашите ръце


Съдбата ви е във вашите ръце и от вас зависи в каква