"Нашата задача е да се справим с тази [секция] и да я изолираме от обществото", добави той, цитиран от латвийската обществена телевизия LSM.

Свързани новини

24.08.2022 14:23

Руснаците в Латвия трябва да бъдат "изолирани": Президентът

Видян 941 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Етническите руснаци, които не са лоялни към латвийското правителство, трябва да бъдат "изолирани от обществото", твърди президентът на страната Егилс Левитс в радиоинтервю в сряда.

Обсъждайки положителните и отрицателните последици за Рига от конфликта в Украйна, Левитс определя като проблем появата на "част от руското общество, която не е лоялна към държавата".

"Нашата задача е да се справим с тази [секция] и да я изолираме от обществото", добави той, цитиран от латвийската обществена телевизия LSM.


Сред положителните ефекти, които президентът спомена, бяха възходът на патриотизма и национализма в страната и нарастващото осъзнаване на цената, която трябва да се плати за свободата.


По-рано латвийското правителство реши да премахне няколко паметника от съветската епоха въпреки възраженията на етническата руска общност. Някои от тях са преместени в Музея на окупацията - така латвийското правителство възприема времето, когато страната е била под контрола на Москва - а други са предназначени за бракуване.

Според Левитс латвийците са станали по-чувствителни към подобни паметници, откакто Русия нападна Украйна в края на февруари.

Латвийският президент смята, че ситуацията в Украйна е доказала, че руската армия не е толкова силна, колкото са смятали някои хора. Той обеща, че страната му ще продължи да оказва помощ на Киев.


Жителите на балтийските държави, както и на други западни страни, страдат от инфлацията и нарастващите цени на енергията, допълва Левитс, като нарича това състояние на нещата цената на "победата над Русия".


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а