Свързани новини

02.10.2015 14:48

Руските удари в Сирия ще продължат от 3 до 4 месеца

Видян 2286 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските удари в Сирия ще продължат от три до четири месеца, заяви председателят на Комисията по външна политика в руската Дума - долната камара на парламента, Алексей Пушков.


Междувременно днес френският президент Франсоа Оланд ще приеме в Париж руския си колега Владимир Путин, за да обсъдят сирийския конфликт, на фона на полемиката за мишените на руската авиация, която в четвъртък нанесе нови удари в Сирия, предаде АFP, цитирана от КРОСС.


„Винаги има риск от затъване, но в Москва се говори за три или четири месeца операции", заяви Пушков пред френското радио Europe 1. На въпрос дали въздушните удари ще се засилят, той отговори: „Абсолютно".


Докато руските и американските военни се опитват да се координират, за да избегнат инцидент в сирийското небе, Москва твърди, че се прицелва в групировката „Ислямска държава". Вашингтон и съюзниците му подозират обратното, а именно, че под прикритието на борба с тероризма Русия помага на съюзника си Башар ал Асад, посочва агенцията.


Започнал през март 2011 г., сирийският конфликт прие нов обрат с намесата на руснаците. Коалиция от петдесетина страни, начело със САЩ, в която Русия не участва, от една година нанася въздушни удари срещу „Ислямска държава" в Сирия и Ирак. Така сега сирийското небе е задръстено от мисии на коалицията, удари на сирийската авиация, а вече и руснаците, които вчера обявиха, че се изпратили в арабската държава повече от 50 самолети и хеликоптери.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв