Руската църква отваря в петък, а в неделя ще бъде първата литургия. Храмът стои заключен от 21 септември, след като архимандрит Васиан Змеев, беше изгонен от България.

Свързани новини

09.11.2023 09:30

Руската църква отваря

Видян 1090 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руската църква отваря утре, а в неделя ще бъде първата литургия. В България вече е новият предстоятел на Руската църква протойерей Владимир Тишчук, който идва от храм Св. Николай във Виена.


Той е роден на 27 юли 1963 г. в град Владимир в семейството на свещеник. Завършва висше образование във Владимирския педагогически институт, Факултета по чужди езици. През 1987 г. е назначен в Отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия като сътрудник по протокола.


От 1989 г. е секретар на Патриаршеските енории в САЩ. Завършва Духовната семинария на Св. Тихон в Пенсилвания през 1999 г. Ръкоположен в свещеник Ппрез 1998 г. в катедралата Св. Николай в Ню Йорк е, а през 2002 г. става ректор на храм Св. Николай във Виена.


Напомняме, че Руската Църкава в София стои заключена от 21 септември, след като тогавашният настоятел архимандрит Васиан Змеев, беше изгонен от България. До подобна мярка се стигна след сигнал от службите на РСМ, които алармирара колегите си у нас за „руска пропаганда” от страна на духовника по време на визитата му в Скопие.


По достоверна информация на 19 минути Змеев на няколко пъти заяви, че Българската православна църква е майка на Македонската църква, което всъщност е и позицията на Светия синод и на всеки честен българин. Именно тези негови думи послужиха, като формален повод за изгонването му.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни