Освен централната компания по сделката Gemcorp Holdings Limited (GHL), в нея влиза и IP3 Corporation (IP3)

Свързани новини

28.03.2022 09:23

Руската сделка за $1 млрд. на премиера е свързана с ядрена енергия

Видян 2587 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Избухналият миналата седмица скандал с подписването на сделка за 1 милиард долара с фирма, управлявана от представител на санкционираната и изключена от СУИФТ руска банка ВТБ Атанас Бостанджиев и свързана с личния приятел на Путин от общите им години като резиденти на КГБ в ГДР и до днес и санкциониран от САЩ и ЕС Сергей Чемезов, шеф на Рособоронекспорт, Ростех, Руската авио-космическа корпорация, Аерофлот, КамАЗ, Ависма, член на Политбюро на управляващата партия Единна Русия и със собствености на неговото семейство у нас, намери продължение.


 


Освен централната компания по сделката Gemcorp Holdings Limited (GHL), в нея влиза и IP3 Corporation (IP3). Двете фирми сключиха Меморандума за сътрудничество с Министерството на енергетиката на България под зоркия поглед и с личното присъствие на премиера „за осъществяване на проекти за чиста, зелена енергия за производство на водород и други промишлени процеси”.


 


Зад красивите фрази всъщност стои интерес към ядрената енергетика, както става ясно от комюнике на IP3, което получихме на редакционната поща. От седмици правителството на Промяната се сети, че може да се строят нови атомни реактори у нас. Което явно е било увертюра, не гарнитура, към поднасянето на сделката.


 


Най-интересната фраза в текста е „хибридни ядрени системи”:

„Ще бъде разработен иновативен търговски план на България, който да гарантира енергийния суверенитет, необходим за обслужване на базовите и промишлени нужди на страната.


 


България е готова да използва нови технологии като водород, възобновяеми енергийни източници и хибридни ядрени системи и българският интелигентен енергиен преход може да се превърне в модел за подражание за всички страни от Инициативата Три морета, обясни бившият посланик на САЩ в Полша и член на борда на IP3, Джоржет Мосбакър.


 


„Искаме индустриализираните страни да се възползват от новите и съществуващи технологии, за да постигнат целите за климата до 2050 г., каза Майкъл Хюит, съосновател и главен изпълнителен директор на IP3 - Работейки заедно, ние планираме да активираме капиталовите пазари, за да помогнем на енергийния сектор на България да премине през период на дълбока промяна”.


 


        IP3 извършва съответната дейност като разработчик и интегратор на ядрени енергийни програми в координация със своето изцяло притежавано дъщерно дружество Allied Nuclear Partners (ANP). Второто дъщерно дружество, IP3 Security, предоставя експертиза за физическа и кибер сигурност, посочва още компанията в своето комюнике.


 


Пламен Валентинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Иван Якимов 29.03.2022 09:18

    "Разработчик и интегратор на ядрени енергийни програми в координация със своето изцяло притежавано дъщерно дружество Allied Nuclear Partners (ANP). Второто дъщерно дружество, IP3 Security, предоставя експертиза за физическа и кибер сигурност, посочва още компанията в своето комюнике". Това"Белене 2" АБСОЛЮТНО СИГУРНО ще изведе България на още по челно място по богатство! Дано само не се появят личности, които да спрат този бурен порив на българските политичари!Дерзайте, BG политичари!

  • 004 Anonimen 28.03.2022 14:32

    Какво ни казвате?Толкова общи приказки и нищо конкретно.Просто някакъв текст.

  • 003 Anonimen 28.03.2022 14:32

    Какво ни казвате?Толкова общи приказки и нищо конкретно.Просто някакъв текст.

  • 002 Anonimen 28.03.2022 14:32

    Какво ни казвате?Толкова общи приказки и нищо конкретно.Просто някакъв текст.

  • 001 Anonimen 28.03.2022 12:24

    Ние с български управленци не случваме камо ли с авантюристични чужденци, дошли за малко и оставящи следи за дълго....Унищожават и народ и държава с бързи темпове и за чужди интереси

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби