Според Новак плановете на страната за развитие на LNG изискват допълнителни газови ресурси, за да се увеличи производството с още 34 млн. тона годишно, като целта е до 2030 г. да се достигнат нива на производство от поне 100 млн. тона LNG годишно.

Свързани новини

01.04.2023 07:03

Русия възнамерява да увеличи производството на втечнен природен газ

Видян 2216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия възнамерява да увеличи производството на втечнен природен газ (LNG) и да увеличи дела на износа му, за да компенсира намаляването на доставките на газ по тръбопроводи за Западна Европа, заяви заместник министър-председателят Александър Новак.

Той заяви, че разширяването на дела на световния пазар на втечнен природен газ трябва да стане приоритет на енергийната политика на Русия, и призова да се увеличи производството на горивото.

"Смятам, че това е ключова задача в настоящите условия, когато инфраструктурата ни към Европа пострада и загубихме доста голям обем от износа на газ по тръбопроводи", заяви Новак.

Русия приоритизира проектите за втечнен природен газ, след като през последните месеци доставките на газ за Западна Европа спаднаха до рекордно ниски нива поради санкциите, свързани с Украйна, и саботажа на газопровода "Северен поток".


 Според Новак плановете на страната за развитие на LNG изискват допълнителни газови ресурси, за да се увеличи производството с още 34 млн. тона годишно, като целта е до 2030 г. да се достигнат нива на производство от поне 100 млн. тона LNG годишно.

Министърът посочи, че Русия има "няколко проекта, които са реализирани, и редица проекти в процес на изграждане, като например Arctic LNG 2, Уст-Луга", който ще удвои сегашния добив на втечнен природен газ в страната от 33 млн. тона годишно.

Русия подготвя пътна карта за развитие на LNG и планира да увеличи дела на местните технологии, използвани в производството на преохладения газ, до 80% от нуждите на индустрията, както и да следи възможностите и рисковете, като отчита глобалното търсене.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион