Свързани новини

27.01.2022 15:23

Русия ще огласи тайния US отговор на исканията си към НАТО

Видян 2043 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия, която се съобрази с искането на президента Байдън и, вместо открита пред света, беседата му с неговия колега Путин остана тайна, този път не смята да запази секретност на отговорите на САЩ на исканията на Кремъл за ограничаване на разполагането на оръжия и войски на НАТО по границите й.


 


Това стана ясно първо от речта на външния министър Лавров по време на парламентарен контрол в Думата в сряда, когато – както се и очакваше – отговорите пристигнаха в Москва.


 


Само напомняме, че само седмица по-рано имаше отказ изобщо да се води писмена кореспонденция.


 


Вече в четвъртък Лавров изрази предположение, че отговорът „ще изтече”:


 


„По главния въпрос позитивна реакция няма. Главният въпрос се явява нашата позиция за недопустимостта от разширението на НАТО и разпологането на ударни въоръжения, които могат да заплашват територията на Руската федерация. Нямам никакви съмнения, че в близко време текстът на американския отговор ще стане известен на широката общественост”.


 


Американският му колега Блинкен коментира по свой начин липсата на желание да стану публично достояние разговорът на великите сили за бъдещето на планетата и опасността от ядрена война:


 


„Няма да публикуваме документа, тъй като смятаме, че дипломацията има големи шансове за успех, ако си оставим място за конфиденциални преговори. Надяваме се и очакваме, че Русия се присъединява към нашите видждания”.


 


В коментар по темата влиятелният руска медия МК коментира:


 


„Първоначално не можаха де се договорят двамата заместник-министри Рябков и Шерман, сега двамата министри – Лавров и Блинкен. А можеха ли изобщо да го направят? По чин ли им беше?


 


Солта на нашата руско – американска политическа драматургия е, че главните герои във филма са Путин и Байдън. Само те могат нещо да се договорят на финала. А провалът на министрите е задължителна точка от програмата по пътя към този финал.


 


Нали помните задължителната схема на всеки екшън? Колкото по-близо е финалът, толкова по-силно е напрежението. Изглежда, че изход няма, че щастливият край е невъзможен. Но изведнъж нещо се случва и всичко по някакво чудо си идва на мястото”.


 


  Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.01.2022 23:53

    За разлика от теб, на всички нас ни пука ЧАС ПО СКОРО американските бази да ИЗЧЕЗНАТ от България, които НЕ СА НАТО-вски, както ни лъжат собствените ни медии. САЩ са доказан световен агресор и нямат работа тук. Да си прибират и проклетата НАГЛА посланичка.

  • 001 Anonimen 27.01.2022 20:52

    Не ми пука, кой какво говори.Фактологията е, че Русия захапа чужда територия на два пъти от една и съща държава !!! Ако говорим за плът, отхапва парчета от МАЙКА си каквато и да е била тя !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще