В профила му в Twitter е публикуван шестсекундният епизод със субтитри и текста на забележката.

Свързани новини

07.06.2022 13:56

Русия реагира на порицанието от страна на Шарл Мишел

Видян 1888 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник се разрази дипломатическа разправия по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на обвиненията към руските сили в Украйна във военни престъпления, включително сексуално насилие.


В отговор на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел заместник-посланикът на Русия в ООН заяви, че не Русия, а ЕС не признава истината за конфликта.


По-рано посланикът на Русия в ООН Василий Небензя напусна заседанието на ООН, а Шарл Мишел произнесе реч, в която остро разкритикува Москва. Служителят на ЕС отговори с прощален изстрел: "Можете да напуснете залата. Може би е по-лесно да не се вслушваме в истината, скъпи посланико".


 


 


В профила му в Twitter е публикуван шестсекундният епизод със субтитри и текста на забележката.




Дмитрий Полянски, заместник на Небензя, отговори в Туитър, че ЕС "явно не се нуждае от [истината]", имайки предвид неговите "лъжи и необосновани твърдения" за руските войници.




"Болезнено е да виждаме толкова ниски професионални стандарти и липса на възпитание от страна на ключови служители на ЕС", каза дипломатът.


 


 


Полянски твърди, че обвиненията, отправени от Мишел и други западни официални лица по време на сесията на ООН, не са подкрепени с доказателства, а някои от ораторите дори "не са успели да коригират разказа си след "разкриването" на лъжите на [бившия] украински омбудсман" Людмила Денисова.




Денисова, която беше уволнена от украинския парламент миналата седмица, беше източник на много твърдения за сексуално насилие, в които бяха замесени руски войници. Тя твърди, че руските войници са изнасилвали момичета пред очите на майките им, деца на две години и възрастни хора.




Нейната служба не е предоставила доказателства за предполагаемите жестокости или дори подробности за предполагаемите инциденти, което прави невъзможно да се проверят твърденията. Въпреки това твърденията ѝ бяха широко отразени в медиите.


 


 Украински депутати, които критикуват работата на Денисова, твърдят, че нейната фиксация върху сексуалните престъпления уронва авторитета на Украйна. След като беше уволнена, тя продължи да отправя обвинения срещу Русия. Сред последните ѝ твърдения са, че Москва държи украински военнопленници от Мариупол в лагер на смъртта и извършва масови депортации от завзетите украински територии като част от политика на геноцид.




Русия настоява, че нейните войски не са насочени срещу украински цивилни граждани, като определя твърденията за обратното като пропаганда. По време на речта си в Съвета за сигурност на ООН в понеделник Василий Небензя потвърди тази позиция и посочи досието на Денисова, за да илюстрира антируските пристрастия на Запада.




"Украинският омбудсман лъжеше света през цялото време, което беше шокиращо дори за властите в Киев.


 


"Призовавам онези, които се насладиха на подробностите от обвиненията срещу руски войници, да се замислят дали трябва да се доверяват на информацията - или по-скоро на дезинформацията - разпространявана от Киев. Денисова не е изолиран случай", предупреждава той


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.06.2022 08:37

    Предателите на украйнския народ-управляващите и западните им подръжниците всъщност описват какво биха направили те на руските граждани ако можеха ... човек съди по себе си както казва народа...манипулаторите обаче все повече ще бъдат разобличавани защото истината винаги намира начин да излезе наяве тъй като света благодарение на руснаците не се превръща на роби и робовладелци в лицето на западните елити радуващи за глобалитет и затова готови на всякакви манипулации за постигането му.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали