Набиулина заяви също така, че Москва се стреми да разшири броя на страните, които приемат банкови карти Mir,

Свързани новини

23.04.2022 09:04

Русия разкри планове за дигитална рубла и система за вътрешни разплащания

Видян 1608 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Банката на Русия обяви, че планира до следващата година да подготви дигитална рубла, с която да може да извършват международни плащания. Тя има за цел също така да разшири броя на страните, които приемат руски банкови карти Mir.




"Цифровата рубла е сред приоритетните проекти", заяви управителят на централната банка Елвира Набиулина пред долната камара на парламента. "Сравнително бързо създадохме прототип . . . сега провеждаме тестове с банки, а през следващата година постепенно ще започнем пилотни транзакции. "




Концепцията за национална цифрова валута беше представена от Банката на Русия в края на 2020 г. Очаква се новата форма на пари да съществува заедно с пари в брой и безналични рубли. За разлика от виртуалните валути като биткойн, цифровата рубла ще представлява минимален риск, тъй като ще бъде емитирана от държавния паричен регулатор и ще бъде обезпечена с традиционни пари.


 


Набиулина заяви също така, че Москва се стреми да разшири броя на страните, които приемат банкови карти Mir, след като международните корпорации Visa и MasterCard се присъединиха към западните санкции и преустановиха дейността си в Русия. Националната платежна система Mir е създадена от централната банка през 2015 г.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп