Според агенция Bloomberg, която се позовава на свои източници, големите международни клирингови къщи са получили и обработили плащанията

Свързани новини

04.05.2022 14:22

Русия предотврати фалит

Видян 1950 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Плащанията на Русия в долари по две чуждестранни облигации са достигнали до чуждестранните кредитори, съобщи Bloomberg във вторник. Свързаните с Украйна санкции от седмици задържат трансакциите, което подхранва страховете от фалит.




В петък Русия плати 564,8 млн. долара по еврооблигации за 2022 г. и 84,4 млн. долара по облигации за 2042 г. , като руското министерство на финансите съобщи, че Москва е изпратила долари на агента по плащанията - лондонския клон на Citibank N. A.




Според агенция Bloomberg, която се позовава на свои източници, големите международни клирингови къщи са получили и обработили плащанията. Освен това трима инвеститори потвърдиха пред изданието във вторник, че техните банки попечители са получили средствата.


 


По-рано през април Москва се опита да плати на чуждестранните притежатели на еврооблигации в рубли, след като западните държави замразиха почти половината от руските валутни резерви на стойност над 300 млрд. долара като част от санкциите заради Украйна.




Стъпката беше предприета, след като Министерството на финансите на САЩ спря Русия да изплати на притежателите на нейния държавен дълг повече от 600 млн. долара от резервите, държани в американски банкови сметки, като заяви, че Москва трябва да избере между източване на доларовите си резерви и фалит.




Русия ще бъде считана за неизправна, ако не успее да извърши плащането по облигациите в рамките на 30-дневен гратисен период, който изтича в сряда. Москва многократно е настоявала, че блокирането на плащанията трябва да се счита за неизпълнение на финансовите задължения на Запада към Русия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв