Руският президент Владимир Путин се среща с иранския си колега Ебрахим Раиси в кулоарите на срещата на върха на лидерите на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Самарканд на 15 септември 2022 г. (Alexandr Demyanchuk / SPUTNIK / AFP)

Свързани новини

16.09.2022 13:56

Русия е за ранно включване на Иран в ШОС: Путин

Видян 951 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Присъединяването на Иран към Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) ще окаже положително въздействие върху работата на организацията предвид важната роля на тази страна в света, заяви руският президент Владимир Путин на срещата на върха на ШОС в петък.

"Русия със сигурност се застъпва за възможно най-бързото приключване на процеса на присъединяване на Ислямска република Иран към ШОС, към което са насочени съответните документи и меморандуми, които ще бъдат подписани днес. Убедени сме, че пълноправното участие на Иран ще има положително въздействие върху работата на организацията, тъй като тази страна играе важна роля в евразийския регион и в света като цяло", каза той.


Руският президент също така подчерта, че ШОС отдава голямо значение на разширяването на сътрудничеството със страните, които желаят да установят открит и равноправен диалог с организацията и са заинтересовани да се присъединят към нейните дейности.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп