Марио Драги и други световни лидери позират за семейна снимка в първия ден от срещата на върха на Г-20 в Рим, 30 октомври 2021 г. , Рим, Италия.

Свързани новини

23.03.2022 14:23

Русия е важен член на Г-20 и никой член няма право да изгонва други държави: Китай

Видян 3502 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В сряда говорителят на китайското външно министерство Ван Уенбин коментира потенциалните планове на САЩ и западните съюзници да изключат Русия от Г-20 след военната ѝ офанзива в Украйна.




"Г-20 е основният форум за международно икономическо сътрудничество, който обединява най-големите икономики в света. Русия е важен член и никой член няма право да изгонва други държави", заяви говорителят по време на редовна пресконференция.


 


Уанг заяви, че в момента световната икономика се намира в критичен етап, тъй като се възстановява от пандемията Covid-19, а нестабилността и несигурността се увеличават. Според говорителя страните от Г-20 са отговорни най-вече за "стабилността и възстановяването" на световната икономика.
 
 
Уанг предложи страните от Г-20 да работят върху многостранността, солидарността и сътрудничеството за справяне с тежките икономически и финансови проблеми, както и да дадат "положителен принос за осъществяването на силно, екологично и здравословно глобално развитие".


Във вторник съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви, че въпросът за членството на Русия в Г-20 ще бъде обсъден със западните съюзници, като добави, че "за Русия не може да бъде обичайно в международните институции".
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион