Путин

Свързани новини

03.05.2023 15:25

Русия: Два украински дрона са се опитали да нанесат удар по Кремъл, Киев отрича

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия си запазва правото да предприеме ответни действия "навсякъде, където сметне за необходимо" в отговор на нападението с дрон срещу резиденцията на президента Владимир Путин, съобщи Кремъл, предаде washingtonpost.com.


Официални лица съобщиха, че два украински дрона са се опитали да нанесат удар по Кремъл рано сутринта в сряда, но нападението е било осуетено. Президентът не е пострадал при "терористичната атака", а Кремълският комплекс не е претърпял щети, заявиха от кабинета на Путин.


"Разглеждаме тези действия като планиран терористичен акт и опит за покушение срещу живота на президента на Руската федерация, извършен в навечерието на Деня на победата, парада на 9 май", заявиха от Кремъл, като добавиха, че по време на предполагаемата атака Путин не е бил в сградата.


Украйна заявява, че не знае за опит за удар с дрон по Кремъл в Москва, и добавя, че не използва своите средства за нападение срещу други държави.


"Не разполагаме с информация за т. нар. нощни атаки срещу Кремъл", заяви в сряда говорителят на украинския президент Владимир Зеленский Сергий Никифоров пред CNN, запитан за твърдението на Москва, че е осуетила поръчан от Киев удар с дрон в руската столица.


"Както многократно е заявявал президентът Зеленский, Украйна използва всички налични средства, за да освободи собствената си територия, а не да напада други", добави Никифоров.


Русия налага допълнителни мерки за безопасност в подготовка за ежегодните чествания на победата във Втората световна война на 9 май, когато държавите от бившия Съветски съюз отбелязват поражението на нацистка Германия. За ограничаването на публичните прояви официалните лица се позоваха на съображения за сигурност, свързани с войната.


Събитията в памет на загиналите войници бяха отменени в няколко региона на страната, най-вече в Западна Русия по границата с Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв