По време на речта си президентът Путин не само похвали постиженията на съветския народ по време на Втората световна война, но и разгледа причините за продължаващия конфликт между Москва и Киев

Свързани новини

09.05.2022 11:33

Русия даде превантивен отпор на агресора: Путин на парада по случай Деня на победата

Видян 2827 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военната операция на Русия в Украйна беше превантивна мярка срещу агресор, заяви Владимир Путин по време на речта си на парада по случай Деня на победата на Червения площад в Москва в понеделник.




По време на речта си президентът Путин не само похвали постиженията на съветския народ по време на Втората световна война, но и разгледа причините за продължаващия конфликт между Москва и Киев. Русия трябваше да действа, защото се планираше широкомащабна офанзива срещу сепаратистките републики в източната част на Донбас, каза той.




"Видяхме как се развива военната инфраструктура Украйна]; стотици чуждестранни съветници започнаха работа; имаше редовни доставки на най-модерни оръжия от страните от НАТО. Опасността нарастваше с всеки изминал ден", каза президентът.




"Русия даде изпреварващ отпор на агресията - това беше принудително, навременно и единствено правилното решение на една суверенна, силна и независима страна", добави той, говорейки за началото на военната операция.


 


"Въпреки всички разногласия в международните отношения, Русия винаги се е застъпвала за създаването на система за равноправна и неделима сигурност", заяви руският лидер.




Той припомни опитите на Москва да започне диалог с Вашингтон за гаранции за сигурност в края на миналата година, които се оказаха безплодни.




"Страните от НАТО не искаха да ни чуят, което означава, че всъщност са имали съвсем други планове и ние го видяхме", каза той. Имало е открита подготовка за наказателна операция в Донбас и "нахлуване в нашите исторически земи, включително Крим", настоя Путин и добави, че Киев е обявил и планове за възстановяване на ядрения си потенциал.


 


При обявяването на "специалната военна операция" на 24 февруари руският президент Владимир Путин заяви, че Москва не трябва да повтаря грешките на съветското ръководство от 1940-1941 г. Тогава, посочи Путин, СССР се е опитвал да не провокира нацистка Германия, като "се е въздържал или отлагал най-неотложните и очевидни приготовления, които е трябвало да извърши, за да се защити от предстоящо нападение" В резултат на това, продължава президентът, моментът е бил загубен и страната не е била подготвена да се противопостави на инвазията.


 


"Опитът за успокояване на агресора преди Великата отечествена война се оказа грешка, която струваше скъпо на нашия народ. . . Няма да допуснем тази грешка втори път. Нямаме право да го правим", каза Путин.


 


 Снимка: Риа Новости



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог