Свързани новини

25.03.2014 16:09

Роско и шефът на EVN били заедно членове на КРИБ

Видян 1742 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителният директор на австрийския холдинг EVN Щефан Шишковиц, за когото съобщихме, че се е срещнал тайно миналия четвъртък с държавния глава във Виена е бил член на обединението КРИБ, заедно с Росен Плевнелиев.  По същото време семейният приятел на президента Иво Прокопиев оглавяваше консорциума.


Както 19' писа в края на миналата седмица Плевнелиев се срещна тайно с изпълнителния директор на ЕРП-то EVN, който е вторият човек в компанията. Странно и срамно е един държавен глава да се среща с втората цигулка, а не с президента на дружеството, с когото също не му е работа да говори. Във всяка цивилизована държава подобен факт би събудил остра обществена реакция.


Шишковиц беше председател на Управителния съвет на EVN България. Като такъв той беше част от организацията КРИБ чийто шеф по това време е именно Иво Прокопиев. А Плевнелиев бе член на същата органиция преди да стане министър на регионалното развитие, а както е известно 80% от КРИБ са бивши агенти на Държавна сигурност.


КРИБ от своя страна и до ден-днешен е свързан със Шишковиц през друга организация – Виенския икономически форум. Тази формация беше и сред организаторите на лекцията във Виенската дипломатическа академия на Росен Плевнелиев, която той изнесе в австрийската столица ден след тайното си рандеву с Шишковиц. Словото на президента беше посочено и като един от официалните поводи да посети Виена заедно с още две работни срещи с австрийски политици. Освен чрез тази организация изпълнителният директор на EVN е свързан с кръга Капитал и самия Иво Прокопиев и чрез едно от бизнесначинанията на олигарха в България – създаването на негова търговска банка у нас.


Срещата между Плевнелиев и човек от ЕРП-то EVN Шишковиц е проява на икономически лобизъм, особено в момента, когато у нас тече процедура по отнемане лиценза на енергийните монополи.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв