Свързани новини

09.11.2021 09:23

Роми, свързани с депутати са милионерите в брой от Хемус: Bird.bg

Видян 7241 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутати от трите партии на статуквото, включително и в последния парламент, са тясно свързани с получателите на парите по магистрала Хемус, изтеглени уж на каса, което не гарантира, че някога са излизали от банката (преди време случай с „теглене” по същия начин на 1,1 млн.лв. от Инвестбанк разказа и сега припомня журналистът И.Бакалов, който спечели и делата си за този и други скандални случаи в трезора на П. Славова). 25 млн. лв. от парите за  автомагистралата са получени кеш по документи от двама души, свързани с ромски партии. Единият от тях е бил и председател на младежката структура на ДПС в Мездра, установи разследване на БРРД и Зов Нюз, съобщава Bird.bg.
"Миналата седмица на съвместна пресконференция на службите беше оповестено, че 5 кухи фирми са получили близо 56 милиона лева от парите за Лот 5 на Автомагистрала Хемус. След това пълномощници на “липсващите търговци”, изтеглили на каса в неназована банка 55 милиона.
На пресконференцията вътрешният министър Бойко Рашков каза, че банката, от която са теглени милиони “в сакове и чували” е свързана с групировката СИК – “Пашата, Маджо, Маргините”. На това описание отговаря само Интернешънал Асет Банк, но не по официални данни, а от дипломатически доклад на САЩ разкрит от Wikileaks.
“Интернешънъл Асет Банк. Банката на СИК – една от бившите най-влиятелни групировки на организираната престъпност в България”, пише дословно в доклада. След публикуването му през 2011 г. от банката отрекоха всички твърдения за нея.
Oт публична информация, оповестена от МРРБ е известно, че първоначално парите за Лот 5 са били преведени от държавната Автомагистрали ЕАД на Водно строителство – Благоевград АД, която е свързана с “Грома холд” /бивша Агрохолд/. След това през дружество обозначено като “буфер” в схемата на МВР те били пренасочени към “липсващите търговци”.
Разследването ни на този етап установи дружеството буфер, част от кухите фирми и някои от лицата, които са теглели пари на каса. Фирмите са регистрирани в Северозапада – Мездра, Лом, и се водят собственост на лица с нисък социален статус. Но упълномощените да теглят пари от банката имат отчетливи политически връзки и относително комфортно материално и  социално положение.
Про Билдинг Груп е регистрирана на 03.09.2019 с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 задължително възмездие и конфискация 10.11.2021 09:57

    ДПС е вредна крадлива и антибългарска партия, в симбиоза с мафиотската групировка на Борисов са тотална щета за България и бълг. народ. Кой и кога ще върнат откраднатите десетки милиарди от джоба и гърлата на измиращите заради тях българи?! След като няма държавни институции, които да санкционират и накажат тези разбойници има ли я изобщо още България като държава, еле пък и член на ЕС?!

  • 003 Anonimen 09.11.2021 10:39

    сигурно са дали парите на спецов. той е спец по криене на доходи ....

  • 002 Буда Амфетаминов Бухалков 09.11.2021 10:07

    Ние от ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ сме готови да споделим властта, при краденето в съотношение 3:1 !!!

  • 001 Anonimen 09.11.2021 08:01

    Съдбата на огромната сума в кеш е в чекмеджето и кюлчетата на Борисов.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв