Свързани новини

15.01.2022 07:01

Родата на казахския президент с имот за милион в София

Видян 2996 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Дана Медеуова, която е племенница на президента на Казахстан Касим-Жамарт Токаев, притежава чрез българска фирма терен в кв. Люлин в София на стойност над 1 млн. лв. Това разкрива разследване на руския разследващ портал iStories, за което помогна с данни и BIRD.BG.

Медеуова е дъщеря на сестрата на Токаев Карлиги Токаева и Темиртай Избастин, който беше назначен от Токаев за посланик на Казахстан в България през ноември 2019 г. Семейството Избастини има също така бизнес в Чехия и Германия.

Дана Медеуова обаче е започнала да развива дейност в България още преди назначението на баща ѝ за посланик. През юни 2017 г. тя прехвърля близо 700 000 евро от личната си сметка във фирмената сметка на СД Пропърти Инвестмент. В същия ден фирмата придобива имот от 1,4 декара срещу търговския център Силвър  в Люлин срещу 571 000 евро. Засега теренът не е застроен и се ползва за паркинг, но има голям инвестиционен потенциал.

Разследването на iStories разкрива също така имоти и активи на Токаев и семейството му в САЩ, Русия и Швейцария на стойност десетки милиони долари.


Източник: bird.bg


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Ънриъл естейт, прапратийс ЕОД 16.01.2022 11:04

    Да кв. Люлян е на 3 -то място в топ 10 най-тузарски дестинации на света. Това Марабея, Ибиса, Сан Тропе, Бел еър, Бевърли хийлс, Монте Карлово,Монако, направо му дишат във врата на кв. Люлян-14. А кв. Обеля-7 е на 7-мо място, веднага след кв. ОФчи купел-5.

  • 004 Себастиян Ботушеф, Ънриъл Естейт Прапаратис, ООД 15.01.2022 20:35

    Ако не друго Дана Медеунова има страхотен нюх за стратегически най-цени инвестициони обекти в София. Кварталите ЛюлЯн, Ботунец, Гниляне, Фък-Ултета, Коньовица, Надежда и Обеля са най-баровските кватрали на София!Който инвестирга в някой от тях, до 3 години инвестицията му се очетворявга.

  • 003 Anonimen 15.01.2022 16:09

    Браво. Парите са в София, а опитът за преврат пресечен. Трябва да сме щастливи, че главорезите, обучени от Турция и Великобритания не успяха.

  • 002 Anonimen 15.01.2022 13:16

    Цветната революция в Казахстан се провали и ние, нейните организатори сме съкрушени. Тоя мръсен Токаев даде заповед да се стреля без предупреждение и нашите добре обучени терористи се отказаха да се бият. А колко зелени гущера похарчихме, да знаете! Затова сега пък ви сервираме едно топло предястие:Разследване на iStories разкрива също така имоти и активи на Токаев и семейството му в САЩ, Русия и Швейцария на стойност десетки милиони долари.Вдругиден-нова манджа, от нас, защитниците на ДЕМОкрацията!

  • 001 Anonimen 15.01.2022 10:02

    Bird да вземат да направят и едно списъче с апетитните имоти, които нашата ком/парт номенклатура е позакупила по света и у нас. Не за друго, да може оФчето ни стадо да знае къде инвестира нашто елит.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще