Свързани новини

13.06.2013 11:13

Режат лентата на АМ "Тракия" около 5 юли

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След строителство, продължило близо 40 години, магистрала "Тракия” ще бъде готова около 5 юли. Това обяви по bTV директорът на Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Лазар Лазаров от 318-ия километър на аутобана, откъдето започва полагането на асфалта на последните 7 км от отсечката.


"Магистралата трябва да е готова до края на юни, но договорът на изпълнителя е 15 юли. Необходими са около 5 дни за приемателната комисия, така че около 5 юли бъдещите ползватели ще могат да пътуват по магистралата", обясни Лазаров.


"Магистралата ще бъде пусната, когато бъде готова", декларира и изпълнителният директор на строителната фирма PST Холдинг Иван Иванов, според когото няма да има никакви проблеми с получаването на Акт 16 за магистралата.


"Трудности съпътстваха целия проект, ще се пишат учебници по пътно строителство за магистрала "Тракия”. Това е най-дългият и най-трудният проект,” допълни Иванов.


По думите му, ако на 1 юли България има готова "Тракия”, това ще бъде историческо събитие – страната за първи път ще има цяла магистрала, която да свързва два важни града – София и Бургас.


Инж. Лазар Лазаров уточни, че от 1974 г. насам строителството е спирано многократно заради липса на средства, но завършването на магистралата е станало възможно благодарение на европейските фондове.


В този ред на мисли шефът на АПИ информира, че магистрала "Струма” ще бъде довършена през следващия програмен период – 2014-2020 г. Тогава предстои изграждането на най-сложния лот 3, в който има 15 км тунелни участъци.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Слави

Слави размаза Хазарта за лъжи

"Познавам Ицо Хазарта от много време. ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева