Свързани новини

16.09.2021 15:21

Рекордно ниска безработица за 31 г. при служебния кабинет

Видян 1356 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Равнището на безработица в България е продължило да се понижава и през август, което е изненада, тъй като това никога не е бил особено активен икономически месец, достигайки нова рекордно ниска стойност от 4,9%, сочат данните от административната статистика на Агенцията по заетостта. Снижението спрямо предходния месец е с 0,1 процентни пункта, а спадът на годишна база е с 2,6 процентни пункта (от 7,5% през август 2020 г.). Дори в сравнение с края на август на отличната за икономиката 2019 г. – година, която като цяло беше рекордна по ръст на заетостта, равнището на безработица също се понижава значително – с 0,3 пункта. Това е значително постижение на служебния кабинет.
През юни безработицата в България, отчитана от Агенцията по заетостта, достигна историческото си дъно от 5,2%. Регистрираните безработни в страната в края на август са малко над 160 хил., което е с около 4 400 по-малко от юли и с 85 хиляди по-малко в сравнение с година по-рано. В бюрата по труда през август са се регистрирали нови 19 522 безработни, като те са с 929 лица по-малко спрямо предходния месец, а спрямо август 2020 г. се наблюдава спад от 4 541 лица. Други 818 души от групите на търсещите работа заети, учащи и пенсионери също са се регистрирали в Агенцията по заетостта през месеца.


Кристиян Георгиев


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.