Служебният министър на туризма доц. Стела Балтова ударно е похарчила 9 681 252 лева с ДДС от юли до декември 2021 г.

Свързани новини

23.02.2022 14:14

Реклама 10 млн. лв. за 5 мес. пуснал служебният туристически министър, резултатът е под 0

Видян 3481 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният министър на туризма доц. Стела Балтова ударно е похарчила 9 681 252 лева с ДДС от юли до декември 2021 г. за реклама на България.


 


Това показва справка на Министерството на туризма, която беше изпратена на TravelNews. Договорите са сключвани основно в края на годината през ноември и декември, преди стъпването на новото правителство. Засега не е ясна ефективността от рекламата, пише сайтът.


 


Всъщност резултатът дори не е нулев, а е под нулата. Това лесно може да се забележи в зимните ни курорти. Нищожни са количествата туристи и в градовете.


 


В посочения период са проведени комуникационни кампании за насърчаване на вътрешния туризъм по български телевизионни и радио канали. Сред тях са Българската национална телевизия, бТВ Медиа Груп, Нова Броудкастинг груп, Bulgaria ON AIR, Телевизия Туризъм – TVT, Българското национално радио, БГ Радио, Радио Енерджи, Радио 1, Радио 1 Рок, Радио NOVA NEWS, Дарик Радио, радио Фокус, радио Фреш, радио Z rock, радио FM+, радио Melody. По тях вървят и в момента имиджови клипове на България, а не на конкретни дестинации в страната, които наистина да насърчат вътрешния туризъм. Което е доста нелогично. Особено с английските слогани.


 


На този фон, за разлика от Италия, която именно благодарение на таргетираните послания към вътрешния пазар и засилването му успя да постигне 3% ръст на нощувките и приходите спрямо предкризисната 2019 г., България продължава да бъде в туристическа катастрофа.


 


Дигитални кампании са проведени и чрез няколко неголеми и чрез официалния туристически портал www.bulgariatravel.org, комуникационни активности и кампании в официалните профили на Bulgaria Travel в социалните медии. На този етап няма информация на кои пазари са проведени и до каква аудитория са стигнали.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Акъдемик Онуфрий Мак'Милан Корифеев 23.02.2022 22:52

    Държавата се е загрижила за частните интереси на 20 парчета супер едри, алчни хотелиери в България?!? И вместо те да се бръкнат и да си плащат за релкамните тъпизми, държавата се е емнала да им ги плаща?!?Поркуа бе чоджум???????????? Никъде го няма това мижитурско поведение , грижата за частните туристически интереси,да се поема от държавите?!? Освен това, никой чуждоземец с поне заченки на акъл, не се е затърчал да ви посещава скапаните и кичозните морски или планински хотели, където се пробутват долнопробна храна и менте алкохол с десетократни надценки и има безобразено обслужване! Ще видите печлаба НА МУК!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат