Свързани новини

12.09.2014 11:34

Регистрацията на кола ще струва 30 лева

Видян 1019 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Регистрацията на автомобил вече струва 30 лeва. Това обявиха от консорциум J. L. M. sistems - Erih Utsch - фирмата, която произвежда новите табели за автомобилите, цитирани от Труд. Фирмата, която работи в 50 държави, изработва новите табели за регистрация за цена 4,97 лв. без ДДС бройката. Хората вече не плащат и 8 лева за болт, с който преди се захващаха номерата по искане на КАТ. До юни фирма „БМВ" ЕООД, която бе собственост на МВР, правеше регистрацията срещу 75 лв. на кола.


Новият консорциум вече е произвел близо 100 000 номера. Първите за София бяха изпратени вчера в КАТ. „Спокойно може да се каже, че хората карат с германски номера, тъй като алуминиевата платка е произведена в Германия. Машините са немски", поясниха технологията от фирмата. На новите номера се слагат и два болта с тапи върху тях, които при слагане се захващат автоматично и не могат да бъдат отстранени. Така се предотвратява възможността за кражба на табелите.


Идната седмица консорциумът ще предложи на КАТ възможност да се въведе и трети регистрационен номер, каквито има в много европейски страни и САЩ. Този номер е от залепващо се прозрачно фолио, което се поставя на предното стъкло на превозното средство. В него има чип с цялата информация за автомобила. Електронният носител показва кога колата е минала технически преглед, има ли платена винетка и за колко време, гражданската отговорност, автокаското и др. данни. Идеята е освен да има пълна отчетност за колата, да бъде намалена и цената на винетката, тъй като ще отпадне нейното производство. Проверката на данните ще може да бъде извършвана единствено от КАТ и ДАИ, като електронната система ще отчита кои служители и кога са спирали даден автомобил и дали са му наложени санкции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни