Арман Бабикян и Николай Хаджигенов

Свързани новини

07.06.2023 10:36

Разочаровани от ПП и ДБ ще основат нова партия

Видян 1575 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова политическа партия ще бъде създадена скоро – този път като пряк резултат от разочарованието от новата коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. От движението "Ние идваме", създадено от бившите депутати Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, обявиха, че възнамеряват да прераснат в политическа формация, предаде в. Сега.

И двамата бяха народни представители от коалицията ИБГНИ. Тя се оформи от съвсем разнообразни политици – бивши социалисти като Мая Манолова и Татяна Дончева, десни като Димитър Делчев и Мария Капон. Тогава Бабикян и Хаджигенов се наричаха „Отровното трио“, заедно с Велислав Минеков, който обаче ги напусна, за да стане министър на културата в служебното правителство на президента Румен Радев.

ИБГНИ влезе в два последователни парламента през 2021 г., а когато се провали да направи същото в края на същата година, бързо се разпадна. Тогава Бабикян и Хаджигенов започнаха да работят самостоятелно със собствено движение.

Сега обявиха, че ще създадат партията "Ние идваме", защото гражданите са били измамени със създаването на „правителствена коалиция с ГЕРБ, под закрилата на ДПС”.

“Днес ни убеждават, че хаос са протестите, а спокойствието са договорките в престъпен картел. Днес се опитват да ни обяснят, че България ще напусне евроатлантическия път на движение ... Миналата Тройна коалиция между БСП, ДПС и НДСВ отново „спасяваше" България и нейния външнополитически курс - пак между непримирими врагове, като младата вълна на НДСВ и старите корупционери от БСП, а ДПС отново спои кабинета. Така беше даден старт на най-голямата корупция, която естествено продължи с 12-годишното управление на Борисов“, обясниха двамата мотивите си пред медиите.

Резултатът от всичко това, според Бабикян и Хаджигенов, е, че „демократите забързано намериха „спасение" в скута на мафията от вчерашния ден“. Вина за това, смятат те, има и президентът Румен Радев, който „се превърна в люпилня на политически проекти, от които сам се отказваше“. Накрая те обявяват, че макар и да уважават новите министри, не приемат “измамата, с която бяха инсталирани от ПП и ДБ”.
 Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.06.2023 14:22

    Въпрос с понижена трудност: кои са по отвратителни - онези или тези?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец