Една от жените, с които работи Адамс, губи стотици лири, когато програмата за обезщетения в Обединеното кралство преминава към системата на универсалния кредит - процес, за който правителството признава, че ще доведе до влошаване на положението на 900 000 получатели на социални помощи до момента, в който преходът приключи.

Свързани новини

21.08.2022 09:24

Разходите за живот тласкат жените в Обединеното кралство към проституция: Активисти

Видян 2516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В събота работниците от организацията предупредиха Sky News, че нарастващите разходи за живот в Обединеното кралство принуждават жените да се занимават със секс, като някои от тях са принудени да се срещат с клиенти на улицата.

Английският колектив на проститутките, лондонска група, която съветва жените в секс индустрията как да се предпазят и да нямат проблеми със закона, заяви пред Sky, че това лято обажданията на нейната линия за помощ са се увеличили с една трета.


Говорителката Ники Адамс заяви, че повишаването на сметките за храна и енергия е принудило жените да проституират.

"Виждаме, че всички хора започват да работят от отчаяние", казва Адамс. "Това означава, че те са много по-малко способни да се защитят от насилие и експлоатация. "

Една от жените, с които работи Адамс, губи стотици лири, когато програмата за обезщетения в Обединеното кралство преминава към системата на универсалния кредит - процес, за който правителството признава, че ще доведе до влошаване на положението на 900 000 получатели на социални помощи до момента, в който преходът приключи.
 
"Започна да работи по няколко вечери седмично на улицата - достатъчно, за да плати всяка сметка", казва Адамс и добавя, че с четири малки деца вкъщи жената е трябвало да работи на открито.

След като миналия месец инфлацията в Обединеното кралство премина прага от 10 % и милиони британци може да се сблъскат с недостиг на топлина и храна през зимата, благотворителната организация "Отвъд улиците", която помага на жени да се откажат от проституцията, наблюдава увеличение на броя на жените, продаващи "секс за оцеляване"

"Наричаме го така, защото това е единственият избор, който тези жени могат да направят, за да оцелеят. Това се прави, за да се посрещнат основни нужди - да има достатъчно пари за храна и наем", казва пред Sky Никки Макнийл, служителка в подкрепа на децата.
 
Адамс допълва, че някои от тези, които продават секс, го правят за агенции, които често принуждават жените да работят в опасни условия.

"От някои от жените се очаква да правят секс без защита", казва тя. "Клиентите знаят, че са в положение, в което не могат да откажат, така че някои помещения тласкат жените към тези обстоятелства. "

Макнийл заяви, че нейната организация лобира пред правителството за увеличаване на помощите над 1200 лири (1491 долара) за директни плащания за домакинства с ниски доходи и 400 лири (473 долара) за енергийни плащания за уязвими хора, които правителството вече е обещало. Говорител на правителството заяви пред Sky, че "признава, че хората се борят с нарастващите цени".
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!