Асен Меджидиев съобщи още, че е започнала проверка за липсващите в аптечната мрежа лекарства, резултати се очакват следващата седмица.

Свързани новини

01.11.2022 14:46

Разглеждаме 5 варианта на терени за детска болница: Служебният министър на здравеопазването

Видян 759 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В следващите дни ще бъде ясно къде ще се изгради Националната детска болница, каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

В момента се разглеждат 5 варианта на терени, като всеки един от тях има предимства и недостатъци, уточни той. Министърът не потвърди, че детската болница ще се изгради в Горна баня.

"Разглеждаме ги на максимално експертно ниво, и от гледна точка на чист въздух и от гледна точка на комуникация с транспорт, и от гледна точка на това да има зелени площи за децата. После, нашите желания са не само детска болница, а и до нея да има хотел за родителите, тъй като тя ще бъде национална. Отделно да има рехабилитационен център за децата, пак в отделна сграда, да има възможност за паркиране, да бъде добре комуникативна. Те са много изискванията, закова казвам – когато правим една детска болница, трябва да бъде по най-високите европейски стандарти", каза Меджидиев, цитиран от БНР.

Асен Меджидиев съобщи още, че е започнала проверка за липсващите в аптечната мрежа лекарства, резултати се очакват следващата седмица.

Той смята, че трябва да се разшири списъка с наблюдаваните от държавата медикаменти и при изчерпване на количества под 65% в аптеките да се спира износът.



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 01.11.2022 15:04

    как избутаха назад инфото, че става въпрос за частна болница и това докторче министър като не можа да намаже от ваксини и локдауни, сега ще изтъргува здравето на децата проклети да са всички антибългари!

  • 002 Anonimen 01.11.2022 15:01

    прокълнати от народа 01.11.2022 10:26 Търговска лига корумпира на едро всички от властта. Срам и позор за тези вечно ненаяли се търтеи по висшите етажи. В коя държава здравеопазването е толкова отдадено на печалбите, в коя държава се събират от години капачки за деца, а държавата да няма пари за детска б-ца. За всичко друго има пари, само за народа вечно няма. Имаме ли нужда от такива управляващи, да се разкарат и те и да престанат да се облагодетелстват с милиони и милиарди за сметка на изчезващия изтормозен от тях народ

  • 001 Anonimen 01.11.2022 14:57

    как лъже чичкото и не казва, че става въпрос за частна болница на търговската лига, явно него го хванаха за далаверата, която другите преди него гледаха да не се натопят в лигите

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв