Свързани новини

07.06.2021 10:06

Рашков показа сигнала срещу Борисов, ще съди ексзама на ДАНС

Видян 2776 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков показа сигнала срещу Бойко Борисов, подаден по досъдебно производство от 2009 г. с конкретен номер 29, за който беше обявил миналата седмица в предаването ЕвроДикофф. Той спести името на подателя, като го видя само водещият Сашо Диков, както и ЕГН, с конкретния текст на показанията му. Като юрист Рашков каза, че това обявяване в публичното пространство е достатъчно за прокуратурата да се самосезира. Така е и по закон. Рашков припомни, че всъщност делото, което по съвпадение е било водено от сегашния шеф на спецсъда Ушев , но като магистрат на много по-ниска позиция преди 12 г., е било за 200 000 лв., поискани от тогавашен министър от ГЕРБ, а по думите му и според сигнала, натискът е бил, за да оттегли показанията си свидетелят.  "Делото е било смачкано", обясни също юристът.
Бойко Рашков обяви също, че ще съди бившия заместник - председател на ДАНС Недялко Недялков. В традиционните за уволнените пресконференции на открито уволненият служител обяви, че сегашният вицепремиер и вътрешен министър е изнасял класифицирана информация. Което било причина да бъде освободен като шеф на Бюрото за контрол на СРС. Рашков обясни, че по закон, за да може да даде доказателства по скандала с подслушването, трябва да има разрешение от същото бюро. Чийто заместник-шеф стана сензацията в обявените от САЩ санкции по Закона Магнитски.
Това е и знак от Щатите за истинността на незаконните подслушвания у нас. Първата проверка на МВР по скандала е приключила и Бюрото трябва да бъде питано защо не дава информацията, обясни Рашков пред Сашо Диков. Другата седмица ще приключи и втора проверка. „СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР СА ПОЛУЧИЛИ УСТНИ УКАЗАНИЯ ОТ ПРОКУРОРИ ДА ПРЕДАДАТ В ПРОКУРАТУРАТА ИЛИ ДА УНИЩОЖАТ ИНФОРМАЦИЯ ПО СРС-ТАТА, ЗА ДА БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНО ИЗЛИЗАНЕТО НА ИСТИНАТА. ТОВА Е НАПРАВЕНО, ЗАЩОТО МВР НЕ МОЖЕ ДА ГИ ПОЛУЧИ ОБАТНО ОТТАМ. ПРИ ГЕШЕВ СА И МАТЕРИАЛИТЕ ЗА 38 ВИСШИ ПОЛИТИЦИ И МАГИСТРАТИ С НЕДЕКЛАРИРАНИ ИМОТИ И СМЕТКИ В ЧУЖБИНА”, каза още Рашков.
 Уволнената шефка на кабинета на министъра не е имала достъп нито до едната, нито до другата информация, нито до каквато и да било секретна информация, обясни вицепремиерът. И добави, без да назовава Бойко Борисов, че той отлично знае това.


Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 07.06.2021 13:25

    България е изправена пред най-големият си шанс да се изправи мощно и да направи народът си свободен и богат, като осъди "до живот" цялата червена шайка ГЕРБ и изземе имуществото им движимо и недвижимо в своя полза понеже е придобито по незаконен и корупционен начин, така правят всички държави уважаващи народите си ! Съд и затвор за комунетата от ГЕРБ и всички участвали в управлението на България от 10.11.89. до преди това служебно правителство !

  • 001 Anonimen 07.06.2021 10:50

    Не стига, че шефът на ДАНС с дипломата си за счетоводство и контрол беше тотален потрес, ами заместникът му надмина и най-смелите очаквания за мисирка.Съд и преследване на всички калинки във властта за всичките им безобразия години на ред

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп