“Демократична България” ще направи конкретни предложения за подобряване на проектозакона за противодействие на корупцията. Но основните рамки на законопроекта няма да бъдат променени.

Свързани новини

21.07.2022 15:47

Рашков може да стане шеф на КПКОНПИ само в конкуренция с други кандидати, гаранции за него няма: ДБ

Видян 3252 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Демократична България” ще направи конкретни предложения за подобряване на проектозакона за противодействие на корупцията. Но основните рамки на законопроекта няма да бъдат променени.

Това заяви народният представител от “Демократична България” Атанас Славов в ефира на БНР като допълни, че на първо четене са приети основните рамки, по които ще се развива законопроектът.

Славов, който е и заместник-председател на правната комисия в парламента, каза още, че “Демократична България” ще направи предложение във връзка с производството за конфликт на интереси, свързаните лица и цялостното одобряване на тази част от законопроекта. Това са корекции, свързани с изчистване на определени алинеи останали от сега действащия закон, заяви народният представител.

“Новите позиции на ИТН за рамката на антикорупционния закон до голяма степен се дължат на тяхното включване като парламентарна група в коалиционните преговори“, посочи още Славов.

Депутатът коментира и възможността министърът на вътрешните работи Бойко Рашков да стане председател на КПКОНПИ като припомни, че това е състезателна процедура и най-вероятно ще има и други кандидати.

“В тази състезателна процедура ще се преценят професионалните качества на кандидатите. Нека да се проведе процедурата и да изберем най-добрия професионалист за тази функция”, допълни той.



© Булфото (архив)






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 22.07.2022 09:30

    Дърт пиандурнк и комунистически чугун с отказан достъп до класифицирана информация за шеф на КОМПИ, това е все едно Владо Кузов да стане директор на децки пансион.

  • 002 Anonimen 22.07.2022 09:12

    А,КОЙ и ЗАЩО НЕ ИСКА г-н Рашков?!

  • 001 Anonimen 22.07.2022 06:31

    Необходимо е Рашсов да бъде избран,тъй като прокуратурата съботира борбата на МВР и ДАНС срещу корупцията.Тя/прокуратурата/,е овладяна от ГЕРБ и ДПС,и служи на престъпните организации.Задължително трябва да започнат разследвания и срещу прокурори,които извършват в тази връзка престъпления срещу правосъдието.Виждали ли сте такова поведение,както на герберастите,от 30 г.,откакто има демокрация,от друга партия?Ето това е демонстрация на безпардонност на мафиотска организация,Неизбежни са арестите,за да се оправи държавата,Иначе се превръщаме в латинодържава,

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху