Незаконните антируски санкции задълбочиха негативните тенденции в световен мащаб

Свързани новини

27.08.2022 07:12

Ръководеният от САЩ Запад е виновен за световната продоволствена криза, а не Москва: Руският премиер

Видян 4687 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководеният от САЩ Запад се опитва да хвърли вината за световната продоволствена криза върху Москва, но западният истаблишмънт добре осъзнава факта, че до голяма степен сам е виновен за сегашното положение, заяви руският министър-председател Михаил Мишустин, предаде TASS.


"Западните страни се опитват да обвинят нашата страна за световната продоволствена криза, като добре осъзнават факта, че днешната ситуация е пряко следствие от техните действия", заяви той на разширено заседание на Евразийския междуправителствен съвет.

 
Незаконните антируски санкции задълбочиха негативните тенденции в световен мащаб, тъй като международните финансови институции, логистичните компании и банките спряха да отпускат заеми, да застраховат и да обслужват сделки за продажба на хранителни продукти и торове от Русия, а пристанищните терминали в чужбина бяха блокирани, уточни премиерът.


"Тук членовете на "петорката" (Евразийския икономически съюз, или ЕАИС, в който влизат Русия, Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан) имат очевидни предимства. Постигнахме високо ниво на самодостатъчност по отношение на основните селскостопански стоки. ЕАИС е най-големият световен износител и ние сме готови да изпълним изцяло и своевременно задълженията си", отбеляза Мишустин.

 
Както Русия, така и другите членове на асоциацията допринасят много за решаването на проблемите с продоволствената сигурност и действат много отговорно - каза той. "Призовавам колегите си да запазят този курс и да направят всичко необходимо за развитието на селското стопанство, да защитават интересите на собствените си производители и последователно да вземат решения за създаването на единен аграрен пазар", заключи премиерът.
Powered by DeepL
 
 
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.08.2022 14:01

    двете американски лаборатории бълват патогени и няма кой да ги изгони

  • 001 публичен линч 27.08.2022 10:54

    Колко ли милиарда струва продажната и слугинажна дейност на лидерите на ЕС към САЩ и глобалистите за да доведат ЕС и Европа до пълна разруха и унищожение?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв