“България е информирала своите международни партньори за поредната антибългарска кампания в РСМ, която ескалира през последните дни”, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Свързани новини

06.02.2023 16:55

Радев прие Пендиков и благодари за смелостта му

Видян 1203 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Българската държава няма да търпи насилие над българите в РСМ и над своите граждани и ще използва всички национални и международни инструменти за защита на техните права”, заяви президентът Румен Радев. Той направи коментара си по време на среща на Дондуков 2 с Христиан Пендиков, който бе нападнат в град Охрид, заради открито отстояваната си българска идентичност. Държавният глава поздрави майката на сънародника ни за това, че е отгледала достоен син, а самия него – за смелостта му да отстоява българското си име.   


“България е информирала своите международни партньори за поредната антибългарска кампания в РСМ, която ескалира през последните дни”, съобщиха от прессекретариата на президентството.   


“Институциите в Скопие трябва да докажат с дела, че не са съпричастни към насажданата от десетилетия омраза къмБългария, резултат на която са палежите и стрелбата по културни клубове и насилието срещу македонските българи и български граждани, като виновните за тях бъдат разкрити и ефективно наказани”, подчерта държавният глава.
“Вписването на българите в конституцията на РСМ е залог за нейната европейска перспектива”, посочи още Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.