Свързани новини

08.10.2019 09:26

Радев поиска пълно оборудване за Ф-16

Видян 2307 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Президентът Румен Радев поиска от САЩ пълно наземно оборудване за Ф-16 и спазване на всички срокове.  „България очаква устойчивост и финансова предвидимост в процеса на модернизация на ВВС”, заяви Радев на среща с шефа за бизнес развитие на Локхийд Мартин Ранди Хауърд.


Президентът посочи, че българските ВВС трябва да разполагат с многофункционален самолет с пълен пакет способности и необходимото оборудване, които да позволяват неговата надеждна поддръжка и пълноценно обучение на българските пилоти. "Пълнотата на пакета наземно оборудване и въоръжение, както и спазването на сроковете за доставка са от ключово значение за оперативните способности на българските ВВС", заяви още той.


Припомняме, че Радев разкритикува правителството, че е „проявило наивност при сделката за покупка изтребители Ф-16 от САЩ”. В края на септември той заяви, че американците няма да финансират изграждането на оперативно летище, а необходимите разходи за Граф Игнатиево ще бъдат изцяло за наша сметка.


Хауърд пък е подчерта, че Локхийд Мартин ще изпълни заложените в договора срокове за производство и доставка на Ф-16 и ще търси финансови буфери в споразумението, за пълноценната поддръжка на самолетите и тяхното оборудване, както и за постигане на търсените от България способности.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци