На нея ще бъдат обсъдени възможностите за ограничаване на инфлацията и за развитието на предвидима икономическа среда в страната.

Свързани новини

08.09.2022 13:44

Радев към шефа на Лукойл: Скъпите горива са причина за ниско потребление и загуби

Видян 930 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев прие на работна среща на „Дондуков“ 2 представители на ръководството на енергийната компания „Лукойл“. На нея ще бъдат обсъдени възможностите за ограничаване на инфлацията и за развитието на предвидима икономическа среда в страната.

„Лукойл” е важна част от българската икономика, голям работодател и основен търговец на горива. От тяхната стойност до голяма степен зависи развитието на икономиката и инфлационните процеси. Високите цени са сред водещите причини за поскъпване на всички стоки и услуги, което свива потреблението и носи загуби и за производителите”, каза държавният глава, предаде Нова тв. И подчерта, че предстоящата среща между управата на „Лукойл” и нашето правителство е „добра възможност да се набележат мерки за борба с инфлацията в полза на българския потребител".

„Нашата компания работи повече от 20 г. на българския пазар. В последните дни членове на кабинета и мениджъри от нашата фирма проведоха редица срещи, на които бяха набелязани конкретни мерки за работата ни оттук нататък. Имаме макар и не много ясно разбиране за това как ще продължат нещата. В първото тримесечие на следващата година ще създадем работна група, която ще решава как ще се действа след влизане в сила на ембаргото върху руския петрол”, каза президентът на „Лукойл” Вадим Ворибьов. И специално благодари на президента за поканата.


Представители на българското правителство и на компанията "Лукойл" са набелязали мерки, за да бъде осигурен пазарът на горива във връзка с предстоящото влизане в сила на петролното ембарго, което ЕС наложи на Русия, обяви по-късно Воробьов:


"В компанията виждаме бъдещето разделено на три периода. Първият е през декември, когато влиза в сила ембаргото за руския петрол, вторият – от 5 декември до 31 декемеври 2024 г., когато ще започнат действат санкциите за българската икономика. И третият етап е как ще се развива вътрешният пазар след 2024 г. като се има предвид "Лукойл Нефтохим Бургас". За целта изработихме мерки за поддържане стабилността на икономиката. Договорихме се и ще продължим да разговаряме с българското правителство за изговаряне на средносрочни мерки. Тъй като не знаем как ще продължат нещата след това, смятам че през първото тримесечие на следващата година трябва да се създаде работна група, която да се занимава с предложенията и евентуалните проблеми, които могат да възникнат в момента, в който ембаргото влиза в сила и в България".


Воробьов каза това в началото на срещата си с президента Румен Радев, който провежда среща с представители на "Лукойл".


Държавният глава благодари на представителите на компанията, като посочи, че "Лукойл" е важна част от българската икономика, един от основните работодатели и основен производител на горива с преобладаващ пазарен дял.


"Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването на всички стоки и услуги и водят до свиване на потреблението, което е загуба не само за потребителите, но и за производителя. Затова считам, че предстоящата ви среща с българското правителство е една добра възможност, разбира се, следвайки строго пазарните механизми, да се набележат мерки за стабилизиране на икономическата среда и за борба с инфлацията в полза на българския потребител."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични